E2h

Hur att identifiera gemensamma neurologiska sjukdomar

Hjärnan är något som vi ibland tar för givet

Hjärnan är något som vi ibland tar för givet. Ibland slutar det bara fungerar. Eftersom det är den högsta delen av oss själva, den högsta nivån ansluten till nästan allt som vi har, neurologiska sjukdomar är svåra att bota. Här hittar du de vanligaste sjukdomar som har plågar mänskligheten.

  • Stroke - En stroke inträffar när blodet går genom hjärnan omedelbart har stoppats, och detta kommer att upphöra hjärncellerna i sin funktion. När detta händer, kommer den rätta mängden syre inte göras till hjärnan. Blodet stopp kan hända när artärer i hjärnan blir för smal och orsaka störningar. Multipel skleros kan också förverkligas, som innebär åderförkalkning, vilket kan leda till hjärnskador. Det kan också orsakas av blodproppar från hjärtat leder till koagulering i hjärnan området. Medicinska undersökningar visar att människor dör av en stroke nästan lika ofta som i cancer.
  • Huntingtons sjukdom - Personer med sjukdomar som detta kan pågå i 35 år, men det slutar alltid med döden. Kliniska resultat visar att detta beror på genetik. Även om en person är född normal, kommer pediatrik inte att kunna diagnostisera detta. Denna störning kan dyka upp senare i livet. Ett symptom på att ha Huntingtons sjukdom är en känsla av obalans. Den personen har svårt att hålla tillbaka rörelsen och inte vara stadig på sina fötter. När detta är helt blåst, skulle det göra personen oförmögen att tala och har svårt att äta eller dricka.
  • Parkinsons sjukdom - Läkarna här sjukdomen svår att diagnostisera, och de behöver göra flera tester och skannar hjärnan för att se till att det inte är någon annan sjukdom. Denna kännetecknas av en darrning i armar och ben och andra delar av kroppen eller orörlighet, är långsam i rörelse, och oförmåga att sitta eller stå på rätt sätt. Eftersom det tar längre tid i kroppen, kan det leda till permanent invaliditet av att inte kunna göra normala vardagliga aktiviteter. Enligt medicinska tidskrifter, drabbar detta oftast människor som drabbats femtio år och ovan.
  • Alzheimers sjukdom - är en sjukdom som gör att människor förlorar sitt minne, glömmer sina nära och kära även. Personer som tar hand om personer med Alzheimers har ibland att ha en bakgrund inom pediatrik, för när det blir alltför svår, kan det leda till seniorer som agerar som barn. Denna sjukdom skadar hjärnceller nog för att påverka deras tänkande och hur de agerar gentemot andra. Det finns ingen medicin för detta, men kontinuerlig forskning görs.
  • Epilepsi - Detta orsakar kramper. En person som lider av epilepsi kan bara stå bredvid dig och nästa sak du vet att de är på golvet med kramper. Detta orsakas av den plötsliga tryckvåg av energi och elektricitet i en del av hjärnan som orsakar en obalans. Det kan också orsakas av överdriven trötthet och stress.

Hur att identifiera gemensamma neurologiska sjukdomar. Stroke - En stroke inträffar när blodet går genom hjärnan omedelbart har stoppats.
Hur att identifiera gemensamma neurologiska sjukdomar. Stroke - En stroke inträffar när blodet går genom hjärnan omedelbart har stoppats.

Neurologiska sjukdomar är något som vanligtvis inte kan botas. Som diagnostiseras tidigt kan vara till nytta, så förebyggande åtgärder kan vidtas. Studier görs för att ta reda på mer om varje sjukdom. Förhoppningsvis en dag, kan alla dessa avlägsnas genom att poppa ett piller.