E2h

Hur att identifiera och behandla depression hos män

I college

I college, jag visste en studiekamrat som var under några typiska studenten stress: efterbehandling kurser, ansöka om ett företag praktikplats, som handlar om familjen dynamik etc. Under terminen blev han mer och mer irriterad och lynnig, och hans sociala cirkel krympt när han fått vid vänner och tappat intresset för hängande utanför hemmet. Även om vissa människor försökte hjälpa honom hantera stress, han börjar inte må bättre tills hans husläkare föreskrivna anti-depressiva.

Ingen av hans vänner insåg det, men han var deprimerad.

Depression är en förödande och alldeles för vanlig psykisk sjukdom

Hur att identifiera och behandla depression hos män. Irritabilitet istället för att gråta.
Hur att identifiera och behandla depression hos män. Irritabilitet istället för att gråta.

Depression är en förödande och alldeles för vanlig psykisk sjukdom, som drabbar ungefär 10% av befolkningen och dubbelt så många kvinnor som män. Men detta betyder inte att män inte upplever depression, ungefär som min vän, kan manliga depression missförstås eller gå odiagnostiserade. Vissa män kan känna skam på deras "svaghet," de kan se depression som en "kvinnlig" oordning och så obehagligt söker behandling. Andra är vilseledas av stereotyper av depression (t.ex. du måste vara ledsen och gråter hela tiden), så de är inte medvetna om sina problem.

Även om det inte finns några kliniskt beprövade skillnader mellan män och kvinnors depressiva symtom är vissa symtom ses som mer kännetecknande för manlig depression på grund av den tillhörande stigma:

 1. Irritabilitet istället för att gråta. Sorg och gråt är ofta förknippade med depression, men män kan inte visa dessa symptom på grund av rädsla för att stämplas "svag" eller "omanligt". Så kan det vara svårt att förstå att deras arga humör är resultatet av depression och inte ett tecken på annan sjukdom. Var på jakt efter irritabilitet och plötsliga, oförklarliga vrede som tecken på manlig depression.
 2. Oförmögen att tänka klart. Oförmågan att fatta beslut eller koncentrera sig på arbete eller andra aktiviteter är ett tecken på depression. De kan också vara oroande non-stop eller ständigt skylla sig själva när saker går fel (till exempel något så litet som att glömma att köpa en livsmedelsbutik objekt i butiken).
 3. Dra sig ur världen. En normalt utgående vän vänder sig inåt och förlorar intresset för aktiviteter som tidigare roligt. Dra sig tillbaka från att se vänner och planera med andra är ett annat tecken. Känsla trög, upplever sömnlöshet, och / eller saknar aptit på mat och / eller kön är andra möjliga symptom. Ibland kommer män satsa på mer risktagande eller aggressiva beteenden som ett utlopp för sin nedstämdhet.

Veta tecken på manlig depression är viktigt, men det är också viktigt att veta att varje individ kommer att ha olika depressiva symptom: Inga två fall är lika. Men om du misstänker att du är deprimerad baserat på denna information, är ett besök med en professionell viktigt. Din läkare, psykolog eller annan psykolog kan rekommendera en eller båda av följande behandlingsalternativ:

 • Läkemedel. Annonser för anti-depressiva läkemedel finns överallt: på TV, i tidningar och på skyltar. De mest förskrivna läkemedlen är selektiva serotoninåterupptagshämmare eller SSRI (t.ex. Prozac, Paxil och Zoloft). Andra typer av anti-depressiva är tricykliska (t ex Tofranil, Anafranil) och monoaminoxidas (MAO)-hämmare (t.ex. Nardil och Parnate).

  Depression är en förödande och alldeles för vanlig psykisk sjukdom. Oförmögen att tänka klart.
  Depression är en förödande och alldeles för vanlig psykisk sjukdom. Oförmögen att tänka klart.

  Varje individ kommer att svara olika på olika mediciner, så det är viktigt att förstå de eventuella biverkningar av din läkemedel. Ibland kan det ta en "trial-and-error"-metoden tills du hittar det läkemedel som fungerar för dig.

 • Psykoterapi. Även anti-depressiva är effektiva för att minska symptomen på kort sikt, kan psykologisk behandling bidra till att lösa din sjukdom på lång sikt. Kognitiv beteendeterapi, som arbetar på att ändra negativa tankemönster och tillhörande beteenden, är väl känd för att vara effektivt för att hjälpa deprimerade patienter lära sig nya sätt att tänka och hantera. Kolla in detaljerna i din hälsa vårdplan för att se hur många sessioner omfattas (typiskt kommer planer täcker de första 3 till 5 sessioner).

Återigen är det viktigt att komma ihåg att varje individ kommer att uppleva depression - och svarar på behandling - på olika sätt. Ibland tar det flera kurser läkemedelsbehandling tillsammans med psykologisk intervention för att återhämta sig. Depression hos män kan gå obemärkt förbi på grund av stereotyper, men det är verkligt och behandlingsbara. Söker hjälp så fort som möjligt kommer att få dig eller din vän njuter av livet igen på kort tid. Lyckönskningar för din mentala hälsa.