E2h

Hur att justera pH nivåer

Den mänskliga kroppen är en massa olika system och organ

Den mänskliga kroppen är en massa olika system och organ, som innehåller vätskor av olika pH-nivåer. Vanligtvis, har den mänskliga kroppen en pH-nivå av 7,3-7,4. Det innebär att den har ett svagt alkaliskt pH-värde, som håller kroppsliga funktioner såsom ämnesomsättning inte fungerar faultily. Alltså kan dessa vätskor antingen till stor hjälp för kroppens hälsa, förutsatt att de bibehåller sin balans eller ganska farligt om pH-nivån ökar eller minskar med ens en nivå eller två. Det senare skulle kunna ge upphov till att bli utsatta för ett brett spektrum av sjukdomar.

Men innan vi diskuterar de steg du måste ta för att justera kroppens pH-nivåer, låt oss prata lite om pH själv. Potentialen för vätgas, vilket är vad "pH" står för, bestämmer hur surt eller alkaliskt ett ämne på en skala från 0 till 14. Syror (såsom vinäger, mjölksyra och citronsyra) har pH-nivåer lägre än 7, medan baser (såsom ammoniak och natriumhydroxid) har pH-nivåer högre än 7. Å andra sidan, ämnen som varken sura eller basiska (t.ex. H2O eller vatten) har pH-nivåer som är vid eller omkring 7.

Så med dessa saker i åtanke, hur du ändrar kroppens pH-nivåer för att upprätthålla den totala balansen?

  • Först av allt, vet vilka livsmedel har höga halter av syra. När du har klassificerat vilka livsmedel som är ganska surt eller alkaliskt i sak, skulle det vara då ganska lätt att eliminera de som kan orsaka obalans i kroppens pH.
  • Begränsa din konsumtion av förädlade livsmedel. Dessa livsmedel innehåller gifter som kan orsaka en stor störning i kroppens pH-balans, så att den vara mottagliga för sjukdomar.
  • Drick mycket vatten. Var det mineralvatten eller destillerat vatten är mycket fördelaktigt för kroppen på många olika sätt. Det hjälper kroppen att smälta maten, samt att hålla dig från att bli uttorkad. Viktigast hjälper neutralisera kroppens surhetsgrad (som det är neutralt pH), vilket upprätthålla en balanserad pH-nivå.
  • Ät mer grönsaker och frukter. Grönsaker, speciellt de lummiga sådana, är oftast alkaliska och därför skulle hjälpa din kropp att neutralisera surheten. Det finns också vissa frukter (t.ex. citroner, apelsiner och mandariner), som trots sin sura innehåll kan fortfarande hjälpa alkalize kroppens pH. Parallellt med detta, försöker undvika att konsumera kött och oljor eftersom de minskar de alkaliska reserver i kroppen.
  • Försök att kosttillskott intag mat. Kosttillskott kan förse kroppen med dess rekommenderade dagliga intaget eller RDI av vitaminer och mineraler, som till följd bidrar till att upprätthålla kroppens pH-balans.
  • Avgifta dig själv på något sätt. Detta hjälper till att eliminera de gifter som har samlats i kroppen som orsakar problem i mer än ett sätt. Det hjälper också underlätta absorptionen av välgörande ämnen som du får från vitaminer och mineraler.
  • Få massor av vila. Stress kan också öka kroppens syra, och är därför en no-no när det gäller att anpassa din pH-nivåer. Försök att sova minst 8 timmar per dag, varje dag.

Hur att justera ph nivåer. Ät mer grönsaker och frukter.
Hur att justera ph nivåer. Ät mer grönsaker och frukter.

Så intrikata som dessa metoder verkar vara, är det egentligen inte så svårt att justera dina pH-nivåer, speciellt om du har tillräckligt med disciplin och beslutsamhet att hålla dig frisk. Kom bara ihåg att det är oftast bara en fråga om att titta på vad du äter och dricker, och med massor av vila.