E2h

Hur att kontrollera spridningen av bakterier på arbetsplatsen

I en företagsmiljö

I en företagsmiljö, räknar företaget om att alla ska vara produktiva och effektiva. Ditt företag kommer att börja blöda pengar om folk inte prestera bra. Som chef eller företagare, måste du se till att folk är produktiva, är så ut på en optimal nivå. Tyvärr, sjukdomar tar en stor hit på produktiviteten. Om en av dina anställda är sjuk, måste han utebli från arbetet. Hans arbetsuppgifter kan delas ut till sina kollegor, eller om jobbet är specialiserade, börjar arbetet med att stapla upp.

Värre, om en anställd blir sjuk, det finns också en hög sannolikhet för att många andra kommer att följa efter. En förkylning kan resa snabbt bland människor, särskilt de i närheten. En nysning, och människor i angränsande bås kan fånga förkylning, influensa eller andra virus.

Det viktigaste här är att kontrollera spridningen av bakterier på arbetsplatsen

Det viktigaste här är att kontrollera spridningen av bakterier på arbetsplatsen. Bakterier är oundvikliga-era anställda har liv och egna familjer, trots allt. Men vad som är viktigt är att isolera dessa, och uppmuntra människor att öva god hygien.

Uppmuntra alla att tvätta händerna. Detta borde vara standardförfarande. Anställda skicka runt PM, anteckningar och kontorsmaterial. De rör vid vattnet svalare. De vidrör kaffebryggare. De rör vid kopieringsmaskinen. Hand kontakt är därför oundviklig. Många bakterier kan spridas genom handen, så instruera dina anställda att tvätta händerna ofta, och när de kommer i kontakt med andra människor.

Hur att kontrollera spridningen av bakterier på arbetsplatsen. Det viktigaste här är att kontrollera spridningen av bakterier på arbetsplatsen.
Hur att kontrollera spridningen av bakterier på arbetsplatsen. Det viktigaste här är att kontrollera spridningen av bakterier på arbetsplatsen.

Du kan installera automater handsteriliserande i gemensamma utrymmen. Tvättning är fortfarande bäst, men handen rengöringsmedel är ett bra alternativ, speciellt om man är på resande fot.

Isolera sjuka anställda

Isolera sjuka anställda. De flesta kontor använder numera bås istället för kontorsrum. Om dina anställda har turen att ha sina egna rum, då alla ska vara bra om man är sjuk. Annars kanske du måste fråga dem som har snuva att flytta tillfälligt till en avskild plats. En oanvänd konferensrum kommer att göra. Du kan också be honom att bära en ansiktsmask, så han inte kommer att sprida virus och bakterier när han hostar eller nyser. På så sätt minimerar man spridningen av bakterier.

Telecommute

Telecommute. Du kan också övertyga en sjuk anställd att stanna hemma när han är sjuk. Om han kan fortfarande göra en del arbete, då erbjuda att tillåta honom att arbeta hemifrån. Låt honom ta hem ett företag laptop. Samordna med honom genom hans hemtelefon. Skype fungerar också bra. Du kan video-konferens med dina anställda även om de är avlägset.

Om han inte är bra nog att arbeta, så ska han nog bara att sova bort sitt virus hemma. Regelbundna anställda har sjukskrivningar, i alla fall, och de är fortfarande betalas i sin helhet, så länge det är giltigt skäl. Be dina sjuka personal på att ta en dag eller två bort. Om de inte har sjukfrånvaro, då erbjuda att ha honom stanna hemma på företagets tid. Det är bättre att betala en person för en dag förlust än har fem andra anställda vara frånvarande i de efterföljande veckorna.

Håll lokalerna rena

Isolera sjuka anställda. Alla blir sjuka då och då.
Isolera sjuka anställda. Alla blir sjuka då och då.

Håll lokalerna rena. Förebyggande åtgärder är det bästa botemedlet mot någon sjukdom. Därför bör du hålla kontorslokaler ren. Fråga underhållspersonalen för att desinficera platsen varje natt, särskilt de utrustning och material som ofta kommer i kontakt med dina anställda, t.ex. tangentbord, möss, och bordsskivor.

Alla blir sjuka då och då

Alla blir sjuka då och då. Men ett företag som inte har råd att förlora pengar när de anställda har ner tid. Var smart om att hålla dig själv och din omgivning ren. Om alla gör detta, då spridningen av bakterier kan minimeras om inte förhindras helt och hållet.