E2h

Hur att koppla av - när som helst, var som helst

När du känner dig stressad

När du känner dig stressad, är det viktigt att du gör vissa saker för att bidra till att lugna ner dig och hjälper dig att varva ner. Avveckling innebär inte bara att gå till spa eller få en massage. Du kan koppla och när som helst du är om du har rätt tänkesätt och du tar dig tid för att göra dig prioritet, ens för ett ögonblick.

Hur att koppla av - när som helst, var som helst. När du känner dig stressad.
Hur att koppla av - när som helst, var som helst. När du känner dig stressad.

  • Blunda. Om du inte kan fysiskt ta bort dig från den stressiga situationen, sedan stänga ute världen ens för ett ögonblick genom att stänga ögonen. Om ditt barn är att ha en uppdelning och du känner att gå med i, blunda och räkna till tio innan du gör något annat. När du inte kan lämna din skåp på grund av allt arbete du behöver göra, ta en stund och koppla av med ögonen stängda.
  • Ta en paus. Fokusera på din andning när du känner dig stressad. När du är stressad, går din puls upp och adrenalinet börjar att sparka i. ändra din kroppslig respons genom att sakta ner din andning. Andas långsamt. Håll andan i några sekunder innan du släpper andas genom munnen. När du andas ut, visualisera all stress och negativitet lämnar kroppen.
  • Sakta ner. Sluta rusar! Gå noggrant och uppmärksamt så att du kan vara mer medveten om din omgivning. När du vill koppla av, gå, andas och agera långsammare. Det kan även verka lustigt hur alla andra verkar vara rusar runt. Vakna upp tidigare på morgonen om du behöver det extra tid så att du inte rusade.
  • Bara säga nej. Om du inte kan eller inte vill göra något, låt dig säga nej. Det är mycket ge och befriande att kunna säga nej till folk. Om du slutar att försöka behaga andra hela tiden, kommer du att känna sig mindre stressade och mer avslappnad.
  • Sjung en sång. Om det gör dig lycklig, sjunga en sång eller nynna en melodi. Det är en bra stämning booster och om du har en stor uppsättning av rör, kan det ge glädje till andra också.
  • Meditera. Kan meditera var som helst, till och med på kontoret. Om du vill ha tyst, gå till ett tomt konferensrum eller badrum. Blunda och visualisera avkoppling och en tydlig vitt ljus lyfter din ande och ta bort alla ilska, stress och negativitet i ditt liv. Tänk på saker som ger dig glädje och fokusera på en lugn och glad känsla i ditt hjärta.
  • Be. Du behöver inte vara i kyrkan för att be. Gud är överallt så ta en stund att vara tacksam för allt i ditt liv. Blunda och säg en kort bön av tacksamhet. Om du känner dig överväldigad, be om vägledning till hjälp. Återknyta kontakten med din andliga sida kan hjälpa dig att bli mer avslappnad.


Ta dig tid att ta ett steg tillbaka och vila

Ta dig tid att ta ett steg tillbaka och vila. Titta på helheten och vet att i det långa loppet, det som verkligen betyder något är inte om du höll dina deadlines eller om du nöjd kunden. Du kan koppla om du tar dig tid att få balans i ditt liv och hålla dina prioriteringar rakt. Hitta tid att vara med dina nära och kära och gör saker som gör dig lycklig. Du kan koppla oberoende av tid och plats, så ta dig tid och göra det! Du kommer att bli lyckligare, friskare och mer produktiv när du gör.