E2h

Hur att läka och skydda din röst

Din röst är en del av din identitet

Din röst är en del av din identitet. När du inte kan göra en fullständig person-till-person närvaro, är det din röst som ger dig iväg. Men vissa röster förlorar sin bravur grund av problem med stämbanden. Vissa karriärer, som sjunger och att delta i sceniska produktioner, behöver mycket underhåll för att bevara kvaliteten på sin röst. Liksom många andra saker, är det föremål för användning och missbruk. Är du kämpar med din röst frågor? Läka och skydda din röst med följande steg.

Hur att läka och skydda din röst. Svälj istället för att rensa halsen.
Hur att läka och skydda din röst. Svälj istället för att rensa halsen.
  • Röst vila. Detta är det bästa sättet att läka din röst. Använd inte din röst. Det är verkligen den grundläggande regeln. Du kan ha en röst resten av åtminstone en vecka till en månad. Vissa läkare rekommenderar även sex veckors vila för svåra fall av röst skador. Även viskar är inte tillåtet, eftersom detta fortfarande anstränga halsen. Denna tystnad kan vara svårt i början, men det kommer att betyda skillnaden mellan att hjälpa dig att hantera din röst problem naturligt eller få kirurgisk hjälp.
  • Varmt te och fukt. Vatten och varmt te är de bästa kompisar för att hjälpa du har den bästa rösten du kan möjligen ha. Varm temperatur är att föredra för kalla dem är grogrunder för bakterier som tenderar att växa tätt i halsen och nära stämbanden. För att undvika infektion och slem från att fastna i det området, måste du ha en massa vätska i dig.
  • Gurgla. Gurgla med anti-bakteriella produkter eller till och med traditionella salt och varmt vatten kan bidra till att undanröja någon film av bakterier eller smuts hotar att påverka inte bara dina tonsiller, men din röst-producerande kroppsdelar.
  • Värm upp. Göra små humming ljud, surrande och andra vokala övningar kan vara riktigt användbart i uppvärmning halsen för några pratar handling. Om du är på väg att prata länge, undervisa, utföra arbete kundvård eller sjunga, se till att din röst ordentligt uppvärmd. Ingenting är mer pinsamt än sprickbildning i mitten av ett skämt, och slutar upp att skada din röst permanent, för den delen.
  • Svälj istället för att rensa halsen. Rensa halsen kan ge intryck av lättnad. Men i själva verket skadar det dina stämband ännu mer på grund av den onödiga kraften den utsätts för. Och slem inte går bort, för den delen. Svälj två gånger i stället.
  • Koppla av. Ingenting dödar en sjungande sensation mer än stress. Slappna av och ta saker i klivet. Alla dina kroppsdelar kommer att tacka dig för det.
  • Sluta röka. Kemikalier som nikotin är mardrömmar till din struphuvudet på grund av deras hårda sammansättning. Undvik rökning till varje pris.

Även vanliga människor som inte är operasångare borde hålla dessa saker i åtanke. Med sång problem kan vara ett stort problem i framtiden, särskilt om den når den punkt där du kan göra mycket för att reparera den ackumulerade skadan. Så snart du ser tecken på smärta och förändringar i din röst, vara uppmärksam på dem och agera därefter. Lyssna på din kropp kommer att hjälpa dig att spara lite huvudvärk av att behöva ta itu med resten av ditt liv voicelessly.