E2h

Hur att leva fri från fruktan för döden

Döden är något vi kommer alla möta en dag. Men om du lever i ständig rädsla för det, kan din vardag konsumeras med irrationella tankar på att dö. Om du är en av dessa människor med en rädsla för att dö (kallas Thanatophobia eller Thantophobia), det finns saker du kan göra för att minska dina tankar om döden. Få ditt liv tillbaka och sluta oroa om att dö genom att följa dessa tips om hur att leva fri från fruktan för döden.

Steg 1

Undvik att vara ensam. En av de värsta saker du kan göra om du har en rädsla för döden är att isolera dig från andra. Då lämnade själv, kan dina tankar konsumera dig. Du börjar tänka på döden, oroa döden och rädsla för döden. I allmänhet, utan någon annan att ta dig bort för att dö eller för att hjälpa dig att se det irrationella bakom dina tankar, kommer din rädsla att växa och föröka sig. För att undvika detta, leva ditt liv omgiven av andra. Börja dejta. Gå med sociala klubbar, hitta en rumskompis, och engagera sig mer. Ju mer du kan interagera med andra, desto mer kommer du att kunna leva fri från fruktan för döden.

Steg 2

Håll upptagen. Likhet med förslaget ovan, kan du minska dina irrationella tankar om att dö genom att inte ge dig en chans att tänka på det. Hitta ett sätt att syssla, oavsett om du är ensam eller med andra. Om du inte har en hobby, hitta en. Gå en kväll pick-up ligan om du gillar sport. Eller vad sägs om volontärarbete med organisationer inom ditt samhälle? Det finns alltid massor av behov för människor att arbeta som volontär några timmar i veckan. Allt du behöver göra är att börja titta runt och du hittar massor av möjligheter att hålla dig sysselsatt och därmed hålla dig från din rädsla för döden. (I grund och botten, få upptagen med att leva, och du har inte tid att oroa sig för att dö!)

Steg 3

Be någon annans frälsare. Ibland människor är oroliga döden eftersom de känner att de inte är viktiga. Naturligtvis är detta aldrig fallet. Men om du inte känner behov kan du tillgripa motivera din egen död. Du kan göra mycket för att förhindra sådana tankar genom att få personligen inblandad i någon annans liv. Be någon annans frälsare, deras förmyndare, deras ängel. Kanske du kan börja besöka människor som, liksom du, bara behöver någon att prata med. Kanske du kan använda dina egna erfarenheter och din rädsla för att dö för att hjälpa någon annan att hitta tidigare liknande farhågor. Eller kanske du har en äldre granne som älskar att höra dig knäpper iväg på din gitarr. Använd dina egna styrkor, gåvor och talanger (även om det bara är att vara en vän) i syfte att förbättra någon annans liv. I gengäld kommer du att förbättra ditt självförtroende, öka din åsikt om din självkänsla, och se att det finns mycket uppfyllelse att finna i att leva.


Hur att leva fri från fruktan för döden. Undvik att vara ensam.
Hur att leva fri från fruktan för döden. Undvik att vara ensam.

Ingen ska leva med en rädsla för döden. Det är en naturlig händelse som kommer i olika skeden av livet för oss alla. Om du alltid tänka på det, kommer det att förbruka ditt liv och du kommer att slösa bort de åren du lever oroa en minut att du ska dö. Slösa inte en sekund av din dyrbara liv lever i fruktan för döden.