E2h

Hur att leva med cancer i bukspottskörteln

Cancer i bukspottskörteln är en typ av cancer som vanligtvis har några tydliga symtom vid insjuknandet. Detta orsakar de flesta offren är omedvetna om deras tillstånd förrän cancern har utvecklat sina mer avancerade stadier. Men några vanliga symtom som kan tyda på cancer i bukspottskörteln är följande: smärta i buken och / eller rygg, viktminskning på grund av anorexi eller diarré, och gulsot eller gulfärgad hud. Om du upplever något av ovanstående symtom det är alltid klokt att testas för cancer i bukspottkörteln.

Om du eller någon närstående har faktiskt fått diagnosen ihåg att det är en hanterbar skick och att en patient kan fortfarande välja att leva ett normalt liv som möjligt. Vad är några sätt att leva med en diagnos av bukspottkörtelcancer?

Hur att leva med cancer i bukspottskörteln. Lär dig så mycket om detta tillstånd som du kan.
Hur att leva med cancer i bukspottskörteln. Lär dig så mycket om detta tillstånd som du kan.
  1. Lär dig så mycket om detta tillstånd som du kan. Det är alltid bra att veta vad som väntar med ditt tillstånd. Ta reda på hur långt din cancer är i, hur det skulle kunna gå vidare, vad är symptomen som skulle åtfölja det, vilka detaljer i din livsstil bör du justera för att ge dig högre livskvalitet. Du kan forska tillförlitliga vetenskapliga och medicinska webbplatser för att få mer information, och även be din läkare för mer information.
  2. Rådgör med din läkare alla möjliga behandlingsalternativ. Cancer i bukspottskörteln behandling är oftast kirurgi, kemoterapi, strålbehandling, eller en kombination av dessa. Du kan välja att skriva in sig i ett kliniskt program, för att dra nytta av den senaste forskningen för att bota cancer i bukspottskörteln. Cancer i bukspottskörteln är för närvarande ett område av intensiva medicinska studier och forskning.
  3. Lär känna de möjliga mediciner. Forskning och rådfråga din läkare om de olika mediciner som ges till patienter. Vanligtvis doseringen beror på stadium av cancer. Dessa läkemedel inkluderar gemcitabin, fluorouracil och capecitabin. Var medveten och förberedd men för de biverkningar som följer med användningen av läkemedel för cancerbehandling.
  4. Har uppföljning hälsokontroller. Vikten av hälsokontroller efter kirurgi och medicinsk behandling kan inte nog betonas, eftersom det finns en chans att bukspottkörtelcancer skulle återkomma. Rådgör med din läkare vilka provningar behöver utföras under dessa hälsokontroller, och hur ofta ska de vara.
  5. Gå med stödgrupper. Så mycket som möjligt, omge dig med människor du bryr dig om och som skulle uppmuntra och vara med dig hela din pärs. Skaffa en lista över tillgängliga stödgrupper från ditt sjukhus, närmar dig dina pastorer eller andra andliga ledare, rådgivare besök och socialarbetare. Involvera din familj, vänner och nära och kära. Kom ihåg, du behöver inte gå igenom det här ensam.
  6. Var positiv. Att diagnostiseras med cancer är kanske en av de mest utmanande saker en person har att gå igenom, men vistas positiv hjälper dig att gå igenom det med en bättre livskvalitet och mer motivation att bekämpa sjukdomen. Så många människor som diagnostiserats med cancer har lärt sig att sätta mer bidrag i sin vardag och att värdera sina relationer som aldrig förr, du själv kan börja anta att Outlook.
  7. Nu är det också dags att anta en hälsosam livsstil till bästa skick din kropp. Rådgör med din läkare om vilka övningar du kan göra, vad är mat han skulle rekommendera för dig att ta, hur mycket vila du ska få varje dag, vad ska uppgifter du undvika och som du kan göra som vanligt.

Pankreascancer bör inte inaktivera dig mer än det fysiskt kunde. Kom ihåg att det finns sätt att bekämpa det, och se till att du gör ditt bästa för att göra ditt liv enklare och bekvämare.