E2h

Hur att lindra rinnande näsa

Att ha en rinnande ljud kan få dig att se ut som Rudolf med röda mulen. Det är obekvämt och fula. Men en rinnande näsa kroppens sätt att frigöra överskott slem i ditt system och är en reaktionär reaktion på allergener och smuts i luften.

Om du letar efter befrielse från din rinnande näsa, prova naturläkemedel innan du går ut och ta ett piller.

  • Snyt näsan. Om näsan känns som det finns en slang inuti, gå vidare och avlasta och blåsa näsan. Använd en mjuk vävnad och undvika att gnugga näsan ungefär. Detta kommer att irritera huden och kan ge rodnad, svullnad eller fjällning av huden. Försiktigt sandskädda på huden i stället för att gnida näsan kraftigt med en näsduk eller toalettpapper.
  • Använd en Nettie potten. Cleanse ut din näsgångarna med Nettie pott. Detta kan köpas på apoteket. Vissa livsmedelsbutiker bär också denna post eller så kan du köpa det på nätet. Det är en enkel plastkruka som liknar ett barns leksak tekanna. Fyll den med varmt vatten blandat med lite salt vatten och häll vätskan inuti en näsborre. Böj dig framåt på diskbänken och vänder upp huvudet så att du kan placera pipen direkt på din näsborre. När du häller vattnet, kommer det komma ut ur den andra näsborren. Det tar lite tid att vänja sig, men du kan få det gjort och effekterna blir omedelbar. Det kommer att finnas paket riktningar med illustrationer som du kan följa.
  • Drick mycket c-vitamin. C-vitamin har visat sig förbättra en persons immunitet. Under den kalla årstiden, ladda upp på den. Ta inte mer än 500 mg åt gången, men du kan ta så många som 3-4 tabletter om dagen. Om du har en förkylning, kommer det att hjälpa påskynda ditt tillfrisknande, speciellt om du tar det med Echinacea.
  • Använd aromterapi oljor. Eukalyptus och pepparmynta oljor har visat sig ha en lugnande effekt på näsgångarna. Tänd en oljebrännare och placera några droppar av oljan för att sprida aromen i rummet. Du kan också använda mentol, eller hitta ett bad tvätt formulerad med mentol för att lindra din rinnande näsa.
  • Ta medicin för din allergi. Om din näsa är utom kontroll på grund av säsongsbetonade allergier, måste du ta din medicin för att lindra symtomen. Du kanske också vill minska din exponering för pollen, damm och andra allergener för att minimera dina allergiska symtom.


Om din rinnande näsa orsakas av en förkylning

Hur att lindra rinnande näsa. Använd en nettie potten.
Hur att lindra rinnande näsa. Använd en nettie potten.

Om din rinnande näsa orsakas av en förkylning, måste du komma ihåg att det inte finns något botemedel mot vanlig förkylning. Någon medicin kommer bara hjälpa till att lindra symptomen och inte faktiskt bota din förkylning. Om det är kallt och influensa säsong, se till att din immunitet är upp och undvik att röra dina ögon och näsa för att undvika virus. Om du tar väl hand om dig själv, bör du inte ha en rinnande näsa eller har några andra symtom.