E2h

Hur att lindra ryggsmärtor med Feldenkrais

Feldenkraismetoden är utvecklad och designad av Moshe Feldenkrais för att hjälpa människor att röra sig mer bekvämt. Idén bygger på att använda minimala ansträngningar att flytta kroppen. De effektiva sätt om hur du använder din motorik kan hjälpa till att minimera eventuella muskelsmärtor eller utveckling av kroppens skador.

Om du ständigt känner ryggsmärtor på grund av ansträngande aktiviteter kan du använda Feldenkrais metod för att hjälpa dig att lindra smärtan. Medan muskelavslappnande och regelbunden massage kan hjälpa till att ge dig omedelbar lättnad, kan de långsiktiga effekterna av ryggsmärtor vara alarmerande. Med hjälp av Feldenkrais metoden kan integreras med dina dagliga aktiviteter för att lindra smärtan.

  • Ligga bekvämt på en plan yta, företrädesvis på en säng. Ligg med magen vidrör ytan, sära på benen isär ett bekvämt avstånd. Placera händerna nära öronen med handflatorna vidrör ytan. Lyft huvudet så att du letar framför dig. Se till att du gör detta varsamt för att inte anstränga nacken. Håll blicken i några sekunder innan du vänder dig till ditt bekväma sida. Med hjälp av en kudde kan få dig att känna mer bekväm.
  • Skjut den övre delen av kroppen, det vill säga från midjan till huvudet, i den riktning där näsan pekar. Flytta inte dina höfter eller dina ben medan du böjer i sidled. Håll positionen och andas in och ut tre gånger.
  • Gå tillbaka till den position där du ligger på ditt bekväma sida. Göra tvärtom åtgärder, den här gången, flytta bilden i ett bakre läge. Håll denna position och normalt andas tre gånger.
  • Efter tre uppsättningar andning, gå tillbaka till början positionen. Ta en paus liggande platt på magen. Rita ett djupt andetag och försiktigt lyfta huvudet och såg i samma riktning som du var för ett tag sedan. Kontrollera om smärtan är lättad eller åtminstone lindras.
  • Du bör utföra ovanstående motion minst tre gånger på en dag. Du kan göra detta på att vakna upp, när du kommer hem från jobbet, och innan du sover. Om du känner någon smärta under övningen, bör du sluta stegen. Om du känner en plötslig rusning av komfort medan du utför övningen, sedan fortsätta göra det som du kommer snart att känna befrias från ryggsmärtor.


Om du känner att feldenkraismetoden kunde hjälpa dig

Hur att lindra ryggsmärtor med feldenkrais. Ligga bekvämt på en plan yta, företrädesvis på en säng.
Hur att lindra ryggsmärtor med feldenkrais. Ligga bekvämt på en plan yta, företrädesvis på en säng.

Om du känner att feldenkraismetoden kunde hjälpa dig, försök att registrera dig för deras ordinarie lektioner. Inte bara kommer Feldenkrais lektioner lär dig att lindra kroppen smärtor, kommer du också lära dig olika sätt att förhindra smärta uppstå. Feldenkrais metoden kan antas av alla, oavsett ålder och kön. Att lära sig metoden från en klass är mycket bättre att se till att du gör övningen på rätt sätt. Bidra till att förbättra din kropp och själ samordning med sina lektioner. Det fina Feldenkrais metoden är att du enkelt kan tillämpa lärdomarna i ditt dagliga liv. Genom att vara medveten om dina handlingar, kan du se till att du rör på korrekt sätt.