E2h

Hur att lindra smärta i brösten

Cirka 70% av kvinnor över hela världen har upplevt

Cirka 70% av kvinnor över hela världen har upplevt, upplever och kommer att uppleva bröstsmärtor under sin livstid. Så om du är i smärta idag, att veta hur man lindra smärta i brösten så fort du kan kommer att vara till hjälp någon gång. Kanske inte för dig men för en kvinna du vet.

Det finns två allmänna sätt att lindra smärta i brösten, medicin och naturliga metoder.

Medicinering för bröstsmärtor

Hur att lindra smärta i brösten. Medicinering för bröstsmärtor.
Hur att lindra smärta i brösten. Medicinering för bröstsmärtor.

Det finns vissa receptfria läkemedel du kan använda för att försöka lindra bröstsmärtor.

  • Paracetamol (Tylenol)
  • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Motrin eller Alvedon)
  • Naproxen (Naprosyn eller Aleve)
  • Aspirin (Bayer eller Anacin)

Även om du kan få dessa läkemedel utan läkarrecept, är det fortfarande nödvändigt att du kontrollerar med en professionell innan du tar något läkemedel. Om inte, bör du åtminstone följa instruktionerna, särskilt dosering.

Gravida kvinnor eller de som försöker bli gravid bör verkligen få en läkare innan du tar något läkemedel. För kvinnor 20 år eller yngre, ta någon medicin utan hålla sig borta från acetylsalicylsyra så mycket som möjligt. Ta acetylsalicylsyra ökar risken att ha Reyes syndrom.

Ibland kan receptfria läkemedel inte göra något för att lindra smärta i brösten. I så fall bör du rådfråga redan en läkare. Din läkare kommer att rekommendera receptbelagda läkemedel som tamoxifen, bromokriptin, och danazol. Dessa läkemedel har allvarliga biverkningar, dock. Din läkare kommer bara råda tar något av dessa om fördelarna kan uppväga de allvarliga biverkningar.

P-piller

Cirka 70% av kvinnor över hela världen har upplevt. Om bröstsmärtor kvarstår efter att ha gjort alla dessa.
Cirka 70% av kvinnor över hela världen har upplevt. Om bröstsmärtor kvarstår efter att ha gjort alla dessa.

P-piller, speciellt p-piller, kommer att bidra till att minska smärta i brösten och svullnad av bröstet, särskilt innan den månatliga perioden. För cyklisk bröstsmärta, kan du ta magnesium tillskott, två veckor före nästa period. Detta kommer att hjälpa till att minska smärta i brösten.

Naturlig lättnad

Om du inte gillar att ta mediciner, sedan överväga naturliga lättnad för bröstsmärta först. Här är några förslag att naturligt minska och lindra smärta i brösten:

  • Mindre fett. Kvinnor som tar mer fet mat är mer högre risk för bröstsmärtor, särskilt under klimakteriet perioden.
  • Ät ekologiskt. Kvinnor som konsumerar ekologiska livsmedel löper mindre risk att drabbas av bröstsmärtor. Du kan hitta ekologiska livsmedel från ekologiska eller hälsa livsmedel.
  • Lätt massage. Förbättra blodcirkulationen i bröstet området hjälper minska smärtan. När du gör massagen, se till att du gör det försiktigt, med små cirkelrörelser. Massera lumpy områden men inte överdriva detta eftersom gnugga bröstet kommer bara orsaka irritation och mer smärta.
  • Mindre kaffe. Kaffe och andra koffein-rika drycker som läsk, te och choklad har methylxantine. Detta är en vanlig substans i koffein-rika drycker som irriterar blodkärlen medan stretching venerna. Detta kan förvärra ömhet i bröstet, vilket kommer att leda till mer smärta.

Ledande en hälsosam livsstil är ett bra sätt att njuta av smärtfri kroppen under lång tid. Sluta göra saker som skadar din kropp och börja kliva in i en hälsosammare livsstil. Inte bara din bröstsmärtor kommer lättad när du gör, men också hela din varelse.

Om bröstsmärtor kvarstår efter att ha gjort alla dessa

Om bröstsmärtor kvarstår efter att ha gjort alla dessa, bör du överväga redan kontrollera med din läkare. Bröst smärta kan orsakas av enkla och naturliga krafter. Men ibland är bröstsmärta en indikation på en allvarlig sjukdom som bröstcancer. Du kommer aldrig veta vad som orsakar din smärta i brösten om du låter dem kontrolleras.