E2h

Hur att lindra smärta i handleden från att skriva

De flesta människor i dagens samhälle tillbringar mycket tid på en dator. Oavsett om de använder en dator för arbete eller nöje, kan smärta i handleden utvecklas som följd. Det finns flera skäl till varför smärta i handleden uppstår medan du skriver, och flera sätt att lindra smärta i handleden från att skriva.

Orsaker

Hur att lindra smärta i handleden från att skriva. Skador kan också tendinit.
Hur att lindra smärta i handleden från att skriva. Skador kan också tendinit.

Smärta i handleden från att skriva kan vara ganska obehagligt och smärtsamt. Det kan finnas domningar, värk, stickningar och brännande genom handleden, palm, fingrar och tumme. Musklerna i tummen kan försvaga, vilket gör det svårt att förstå saker och ting. Smärta kan också kännas i armbågen. Denna typ av smärta i handleden kan vara Karpaltunnelsyndrom. Karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd där nerven som går från underarmen till handen blir intryckt vid handleden. Nerven styr känslor till tummen och fingrarna nära handflatan. Smärta i handleden från att skriva kan också vara ett tecken på artrit. Med artrit, kan du känna smärta i handleden och stelhet och svullnad kan förekomma. Om du har ont i handleden som åtföljs av svullnad och blåmärken, kan du ha en skada. Om du inte kan flytta fingrarna, handleden eller sidan kan du ha en bruten hand.

Skador kan också tendinit

Skador kan också tendinit, vrickning, stam eller bursit. Gikt kan vara en annan orsak till smärta från att skriva. Gikt är uppstår när din kropp producerar för mycket urinsyra. Syran bildas i lederna i stället för att spolas ur kroppen genom urinering. Pseudo gikt kan uppstå när lederna samlas kalkavlagringar och detta kan leda till rodnad, svullnad och smärta. Om du upplever något av dessa symtom, kontakta din läkare. Tester kommer att köras för att se vad som orsakar din smärta, och vad som kan göras för att lindra smärta i handleden från att skriva.

Behandling

Det finns flera sätt att lindra smärta i handleden från att skriva

Det finns flera sätt att lindra smärta i handleden från att skriva.
Det finns flera sätt att lindra smärta i handleden från att skriva.

Det finns flera sätt att lindra smärta i handleden från att skriva. Om du har fått diagnosen karpaltunnelsyndrom, måste du göra några enkla justeringar din arbetsstation. Placera tangentbordet så det är tillräckligt låg för att dina handleder inte böjer i en uppåtgående position från att skriva. Att lindra smärta i handleden från att skriva, använda musen vadderar och tangentbord som är ergonomiskt utformade för att stödja dina händer och handleder. Du kan också placera en kylklamp på området och bära ett handledsstöd att lindra smärta från att skriva, och en över disk smärtstillande såsom naproxen kan minska svullnad som orsakar smärta. Var noga med att ta flera pauser från att skriva och vila vilar på sina sidor ofta. Skaka dina handleder snabbt att minska spänningen och undvika upprepade tangenttryckningar som är onödiga, och gör handled övningar finns också sätt att lindra smärta i handleden från att skriva.