E2h

Hur att lindra svullna tandkött från en sinus - infektion

Sinus infektioner är en inflammation i bihålorna och näsgångarna

Sinus infektioner är en inflammation i bihålorna och näsgångarna. Det är oftast orsakas av allergier, förkylningar eller andra orsaker. Svullnad av tandköttet är ett vanligt symptom av infektionen, som orsakas av bakterier. När maxillary bihålor bli infekterade, kan infektionen sträcka sig in rötterna av dina maxillary tänder genom alveolära processen och kommer att orsaka dental sjukdomar som tuggummi svullnad. Det finns flera sätt att behandla denna typ av infektion.

  • Ta mediciner. Ta ibuprofen och paracetamol kan hjälpa till att lindra svullna tandkött. Ibuprofen är ett icke-steroidalt anti-inflammatoriskt läkemedel som används för att minska svullnad. Paracetamol är ett vanligt smärtstillande används för att lindra smärta. En avsvällande är också effektiv mot svallning sinus cavity, vilket minskar trycket på tandköttet. Du kan också använda Orajel. Orajel även känd som bensokain är ett bedövningsmedel som används för bedövande smärta eller irritation. Använd den på infekterade områden med bomullspinne. Det bidrar till att minska smärta. Du kan se din tandläkare för att be om antibiotika som kan bidra till att förebygga infektioner.
  • Gurgla med saltvatten. Det är det billigaste och effektivaste sättet att lindra svullna tandkött. Förbered saltvatten genom att blanda ett glas vatten och 3 msk. salt. Gurgla saltvatten under ca 30 sekunder. Du kan använda saltvatten så ofta som möjligt. Det används för att skölja dina tänder och tandkött effektivt och det bidrar också till att lindra smärta och svullnad.
  • Sug på krossade isbitar. Detta kan användas för att tillfälligt lindra smärtan. Svalka av isen hjälper dina nerver att slappna av och lindra smärta direkt. Du kan suga på is eller ta en bit av is och gnugga den försiktigt på det drabbade området.
  • Öva god munhygien. Dålig munhygien kan leda bakterierna att spridas till våra tänder och tandköttet område, som alltid är orsaken till vissa sjukdomar och komplikationer i oral hälsa. Öva god munhygien hjälper dig att behålla din hälsa och hindra dig från infektioner. Borsta tänderna tre gånger om dagen. Ordentlig borstning av tänderna är det bästa sättet att minska bakterier som kan orsaka infektioner. Du kan också använda tandtråd. Det hjälper att rengöra tuggummi linjer som främjar inflammation. Gurgla munvatten hjälper också till att rengöra munnen och minskar vikande bakterier.
  • Rätt kost. Undernäring är en vanlig orsak till sjukdomar såsom bihåleinflammation och svullna tandkött. En rätt kost eller riktig kost hjälper kroppen att hålla i gott skick och förhindra någon form av sjukdomar. Gör det till en vana att äta hälsosam mat som frukt och grönsaker. Undvik att äta hårda livsmedel, godis som kan skada tandköttet linjer. Äta mat rik på vitamin C och vitamin B skyddar oss mot infektioner och det hjälper också rensa upp infektioner.
  • Fråga din läkare. För att förebygga eller lindra svullet tandkött, kan du be din läkare eller tandläkare för vidare instruktioner eller steg för att behandla din sjukdom. Han får föreskriva en anti-inflammatorisk eller antibiotika såsom tetracyklin.


Hur att lindra svullna tandkött från en sinus - infektion. Gurgla med saltvatten.
Hur att lindra svullna tandkött från en sinus - infektion. Gurgla med saltvatten.

Korrekt medicinering eller behandling bör alltid tillämpas för att undvika problem eller komplikationer. Konsultera en läkare och öva god hygien och rätt kost.