E2h

Hur att lindra TMJ smärta

TMJ, eller temporo-mandibular gemensam disorder, har många orsaker

TMJ, eller temporo-mandibular gemensam disorder, har många orsaker. Den TMJ är belägen vid korsningen av överkäken (maxilla) och underkäken (underkäken). Eftersom TMJ används ofta varje dag, det är föremål för slitage som kan orsaka smärta. TMJ smärta varierar från huvudvärk till öra symtom som ont i öronen, tinnitus, eller en känsla av fullkomlighet i örat. Yrsel och crepitus, ett knastrande eller crinkling ljud i örat, är också vanliga. Oförmåga att öppna munnen mycket brett och smärta vid tuggning kan vara symtom på TMJ också.

För att lindra TMJ smärta, är det viktigt att isolera orsaken

Hur att lindra TMJ smärta. TMJ, eller temporo-mandibular gemensam disorder, har många orsaker.
Hur att lindra TMJ smärta. TMJ, eller temporo-mandibular gemensam disorder, har många orsaker.

För att lindra TMJ smärta, är det viktigt att isolera orsaken. En vanlig orsak till TMJ är tandgnissling. Många människor slipa sina tänder på natten, antingen från stress eller av gammal vana, nöta brosket i leden över tiden. För att lindra smärtan från TMJ relaterad till bruxism (tandgnissling), gjorde en akryl anordning för att passa över tänderna kan förskrivas. Detta förhindrar omedvetna tandgnissling, och kan bäras bara på natten eller både dag och natt.

Bita på naglarna

Bita på naglarna, tugga på pennor, eller någon annan aktivitet som ständigt flyttar käken kraftfullt kan orsaka TMJ. Öppna munnen alltför brett för att gäspa eller äta kan betona det gemensamma. Att lära sig att hantera stress genom biofeedback tekniker eller avkoppling kan lindra TMJ smärta och spasmer i musklerna. Undvika käken stress kan också bidra till att lindra TMJ smärta. Personer med TMJ bör stoppa tuggummi och undvika livsmedel som är svåra att tugga. Samtidigt, passiva gemensamma övningar sker som en del av behandlingen som bidrar till att stärka det gemensamma och öka rörelseomfång, bör göras.

Dental bettavvikelser eller tidigare frakturer käken kan medföra felinställning av käkarna och ojämn spänning. Dental reparation kan hjälpa i dessa fall, som kan ocklusiva anordningar som passar över tänderna för att korrigera obalans. Dessa enheter är dyra, inte alltid täcks av försäkringar, en olägenhet att bära och inte alltid effektivt, så försök kosthållning och stressen tekniker lättnader samt.

Om muskelspasmer runt TMJ orsakar smärta

För att lindra TMJ smärta, är det viktigt att isolera orsaken. Om muskelspasmer runt TMJ orsakar smärta.
För att lindra TMJ smärta, är det viktigt att isolera orsaken. Om muskelspasmer runt TMJ orsakar smärta.

Om muskelspasmer runt TMJ orsakar smärta, använda värme och is terapi, samt antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen, att lindra TMJ smärta. Använd is när en skada eller blossa upp först händer, för att minska svullnad och inflammation som orsakar smärtan. Använd värme som området börjar läka för att öka blodflödet till området. Muskelavslappnande medel kan också koppla muskler spasmer.

Personer med artrit kan utveckla artrit i käkleden. Antiinflammatoriska läkemedel, tillsammans med värme och is terapi, kan lindra TMJ smärta hos människor med artrit.

TMJ smärta är inte alltid lätt att avhjälpa. Den goda nyheten är att villkoret ofta är kortlivad, om åtgärder vidtas för att behandla orsaken.