E2h

Hur att lindra torr hosta och halsont

Torr hosta och halsont är vanliga sjukdom för både unga och vuxna

Torr hosta och halsont är vanliga sjukdom för både unga och vuxna. De slår vanligen under kalla och influensa säsong. Men faktiskt, tar de inte en paus även utanför denna säsong. Det gör att lindra torr hosta och halsont en mycket viktig fråga för många. I själva verket finns det en hel del tips och idéer om hur man lindra torr hosta och halsont. Nedan är några av dem:

 • Analgetikum. Minskar inflammation genom att ta smärtstillande som ibuprofen, paracetamol och acetylsalicylsyra för vuxna. För barn, ibuprofen och paracetamol är bra.
 • Halstabletter. Istället för godis, varför inte du suga på en halstabletter? Pick dem med fenol, mentol, eller bensokain. Dessa Innehållet kan bedöva halsen för att ge det en lättnad. För barn är hosta eller en hård godis ett bättre val.
 • Gurgla. Gurgla med saltvatten eller mynta munvatten kan vara den rätta för halsont. Prova om du inte har någon medicin eller sugtabletter till hands.
 • Spray. Det finns hals spray produkter tillgängliga som kan bedöva halsen. Detta är mer effektivt än de pastiller, men inte lika bekväma som den senare.
 • Tungan borste. Ibland tar det bara rengöring munnen för att minska halsont. Prova att ta bort den fula uppbyggd på tungan. Se till att du sköljer din tandborste med ett munvatten för att döda de bakterier som bor i den.
 • Ice cold. Dricka Super kallt vatten kan ge lindring till halsont och torr mun. Du kan ha en nypa eller citron till det. Sakta dricka Super kallt vatten för att njuta längre lättnad att halsen.
 • Ingen rök. Cigarettrök eller någon annan rök kan irritera halsen och munnen. Detta kan förvärra ditt tillstånd så bättre hålla sig borta från den.
 • Vitlök. Äta rå vitlök eller med en garlicky måltid kan lindra din torrhosta och halsont. Den mycket extrakt av vitlök har antibiotisk effekt som bidrar till att döda bakterier som orsakar halsont.
 • Lök. Gör en juice ur lök och blanda det med honung. Denna blandning hjälper lossa halsen slem och ge lindring till din hosta, halsont, och bröstet trafikstockningar.
 • Gurkmeja. Detta kommer att bidra till att minska hals svullnad och inflammation. Hosta och halsfluss kan läkas med gurkmeja också. Det bästa sättet att använda detta som ett läkemedel är att blanda det med ett glas varm mjölk, vissa peppar och tesked honung. Drick denna blandning varje morgon och innan läggdags tills du hittar stor lättnad för torr hosta och halsont.
 • Te. Hitta naturlig antibiotika med en kopp ingefära te. Detta kommer att vara till hjälp för halsont och torrhosta. Om du inte kan ta smak kan du lägga till några droppar citron och honung.
 • Druvor. Drick halv kopp druvsaft blandad med honung och du hittar lättnad för din hosta.

Hur att lindra torr hosta och halsont. Torr hosta och halsont är vanliga sjukdom för både unga och vuxna.
Hur att lindra torr hosta och halsont. Torr hosta och halsont är vanliga sjukdom för både unga och vuxna.

Det säkert finns många sätt att bli befriad från ditt torrhosta och halsont. Prova alla dessa och lite mer naturläkemedel. Nu om din torrhosta och halsont varar länge, ser du bättre läkare. Ditt tillstånd kanske inte är en enkel torr hosta och halsont fall.