E2h

Hur att lugna dina leder

Smärta i lederna är ett mycket vanligt klagomål bland vuxna

Smärta i lederna är ett mycket vanligt klagomål bland vuxna. Denna smärta kan orsakas av olika anledningar allt från skador, artrit, överanvändning, för stark påfrestning på grund av övervikt. Enligt vissa undersökningar, en i var tredje vuxna liv med den här typen av smärta dagligen. Tyvärr kommer inte att lösa detta problem inte bara begränsar individens dagliga aktiviteter, kan det orsaka faktiskt mer allvarliga skador på lederna. Med smärtstillande kan tillfälligt hjälpa men det kan vara en bättre idé att prova några andra metoder för att hantera och mildra smärta i leder. Veta exakt varför lederna är smärtsamma är det första steget. Här är några fler steg som du kan vidta för att lindra dina värkande leder.

Hur att lugna dina leder. Vila kroppsdel ​​där smärtan härrör.
Hur att lugna dina leder. Vila kroppsdel ​​där smärtan härrör.

  • Vila kroppsdel ​​där smärtan härrör. Om det efter en löpande session du plötsligt upplever extrem smärta i benet lederna, är det en bra idé att vila benen så mycket som möjligt. För vissa idrottsmän är ihärdig igenom smärtan ett tecken på beslutsamhet. Men om du har drabbats av en skada eller om du har overused lederna, kan fortsatt fysisk aktivitet faktiskt leda till ytterligare skador. Om du märker någon smärta eller svullnad, ligga ner och ta upp den skadade kroppsdelen. Prop några kuddar under benet om det är den del som skadar.
  • Ta dig tid att värma upp, kyla ner och för att sträcka före och efter ett träningspass. Värmer upp och stretching innan en kraftig eller beskatta löptid kommer klara dina leder och muskler för användning. Detta kan vara till stor hjälp för personer som lider av artrit eller för dem som har varit inaktiva under en mycket lång tid. Om dina Lederna känns stela, be din tränare att föreslå utöva rutiner som gör dina leder starkare. Att inte kyla ner och stretcha efter kommer att orsaka toxiner att fastna i musklerna och resultat för extrem smärta. Dessutom underlättar sträcker stress från lederna. När din puls går tillbaka till nästan normal, börja din stretching övningar. Kom ihåg att sträcka på stora muskler, särskilt de som du använde under din träning. Håll stretch i minst åtta sekunder. Upprepa sträckor på områden som är särskilt ont.
  • Applicera kall och varm kompress på lederna som värkande. Gör en hemmagjord kall pack genom att sätta isbitar i en plastpåse. Linda en tunn handduk runt isen väskan och placera detta paket på leden som orsakar dig smärta. Smärta och svullnad bör börja avta efter fem minuter av programmet. Vid denna tid bör du byta från kall till en varm kompress. Du kan använda en flaska med varmt vatten för detta ändamål. Om en vattenflaska inte är tillgänglig, kan du göra din egen förpackning ris värme. Fyll en ren strumpa, helst av bomull, med en kopp eller två av okokt ris. Säkra öppning antingen genom att binda den med garn eller sy öppningen stängd. Värm riset pack i mikron i ca två minuter. Placera försiktigt denna värme pack på värkande gemensamt och lämna den där i fem minuter. Fortsätta tillämpa isen och varma förpackningar till problemområdet tills smärtan helt avtar.
  • Massera problemområdet. Vissa massage är utformade för att slappna av muskler och lindra smärta i lederna. Det kan vara en bra idé att få en massage efter dina träningspass eller om du känner extrem smärta i lederna. Be personen massera dig att använda varma oljor på det drabbade området för att ytterligare lindra smärtan.


Om du har gjort alla steg ovan och dina leder fortfarande ger dig problem, kan det vara dags att ringa din läkare. Han kan föreslå en bra smärtstillande som du kan ta. Fråga också om salvor eller aktuella analgetika som du kan gnugga på det smärtsamma kroppsdel. Om du märker att du behöver tre doser av smärtstillande medel per dag för att hålla smärtan borta, besök din läkare omedelbart.