E2h

Hur att lyfta ditt humör utan mat

Hälsosamma sätt att göra dig själv att må bra utan att vända sig till mat

Vänd dig till mat när du känner dig nere, deprimerad eller bara lite "blah"? Tja, är du inte ensam.

Jag brukade springa till köket varje gång jag fick en sjunkande känsla i mitt hjärta eller kände någon form av känslomässig eller psykisk smärta. Jag visste att maten skulle ta mig ur det "blah" deprimerade tillstånd och skulle lyfta mitt humör tillfälligt ... eller ibland Jag skulle inte ens vara så medveten om det ... en minut känsla "blah", nästa minut sitter jag i soffan och stirrade ner i en tom behållare av Ben och Jerrys och jag har ingen aning om hur det ens hände ... Men då skulle jag behöva ta itu med de intensiva cravings, socker kraschen och skuld över vad jag hade gjort.

Jag kände mig hopplös och upprörd varje gång jag gjorde det, men jag höll gör det ändå. Och varje gång jag gjorde det, jag bara kände mig mer och mer hopplöst att jag någonsin skulle bli en frisk kvinna eller att jag någonsin skulle gå ner i vikt som jag hade pratat om att förlora i år.

Låter alls bekant? Låt mig dela en hemlighet med dig ... Jag upptäckte ett sätt att dra mig ur det destruktiva vanan och nu, när jag känner ned eller deprimerad, är det sista jag tänker på mat. Här är hur jag gjorde det:

 1. Upptäck vad som gör dig lycklig. Vad tycker du gör så mycket att när du gör det, är det som om tiden har stannat eftersom du är så "försvinner" i verksamheten och du får den lycksalig känsla av lycka och komfort fylla dig på insidan? Vill du sjunga? Tycker du om att måla eller trädgård? Älskar du yoga eller meditation? Tycker du journalföring? Vandring? ... Spela med dina barn? ... Brottning med din älskare? ... Dans runt ditt vardagsrum? Räkna ut vilka aktiviteter du verkligen älskar att göra innan du någonsin börjar känna crummy.

  Spendera bara lite tid att lista ut att löna sig big time, inte bara för att hjälpa dig att bryta fri från handtag av känslomässigt ätande, men också för att ge dig en roligare och meningsfullt liv.

 2. Gör det enkelt och tillgängligt. Oavsett aktivitet (eller aktiviteter) du räkna ut själv, göra dem tillgängliga för dig på ett ögonblick. Du vet aldrig när suget att grisen ut kommer att komma upp (eller kanske du har börjat se mönster i när det händer - så att du kan vara ännu mer förberedd) ... Så vara redo!

  Så fort du börjar känna sorg eller depression som kommer på, kom ihåg att du har val. Det finns andra sätt att må bra. Och du har gjort det enkelt för dig att välja det positiva valet genom att ställa upp i förväg och göra den tillgänglig.

  Hur att lyfta ditt humör utan mat. Upptäck vad som gör dig lycklig.
  Hur att lyfta ditt humör utan mat. Upptäck vad som gör dig lycklig.

 3. Bli av med mat frestelsen. Det kommer att bli mycket svårare att säga "nej" till gödning, ohälsosam mat om det är runt omkring dig hela tiden. Städa ur ditt skåp och kasta bort all mat som du vet är att hålla dig "fastnat" i detta känslomässiga ätande fällan. Den bästa tiden att göra detta är när du är full efter att ha ätit en måltid. Det hungrigare du är, desto svårare blir det att "släppa taget" av gödning livsmedel.

  Att inte ha gödning, ohälsosam mat runt kommer åtminstone att göra det obekvämt för dig att bara falla in i mindless äta - du kommer att behöva "gå ut" och få det. Detta extra steg krävs tänka och göra ett val.

 4. Belöna dig själv varje gång du väljer hälsa. Nu när du har skapat val för dig att lyfta ditt humör, belöna dig själv varje gång du gör ett positivt val. Ta en trevlig lång bubbelbad. Skriv ner i din dagbok hur bra du känner dig själv och de val du gör ... Eller bara ta en lugn stund för att ge dig själv tacksamhet och kärlek. Jag gillar att bara blunda och sätta mina händer tillsammans framför mitt hjärta, skicka ett tyst stråle av kärlek in i mitt hjärta och tacka mig själv för att vara en person som bryr sig om att ge mig själv hälsa. Dessa "lugna stunder" har blivit en mycket viktig del av mitt liv och min relation med mig själv. Och vet du vad? Det har gjort det mycket lättare att välja positiva vanor över destruktiv emotionellt äta eftersom jag får så mycket ut av att få den "ursäkt" för att ge mig själv kärlek.

  Jag brukade vara en emotionell eater ... Nu är jag en emotionell healer. Varje gång jag känner ned eller deprimerad, vänder jag mig till val som kommer att läka mig och ta mig till en högre nivå i min hälsa och lycka. Det är en mycket större "hög" än någon mat har någonsin gett mig. Det finns ingen mat "escape" som ens kommer i närheten ... Och till skillnad från ett livsmedel rush som lämnar du känner ännu mer deprimerad och skuld efteråt, dessa val lämnar dig med goda känslor och hälsa för en livstid.

  Ganska coolt, va? Prova själv och se hur det fungerar för dig.

Du förtjänar det bästa som detta liv har att erbjuda för din kropp, själ och ande. Det hela börjar med hur du behandlar dig själv. Börja ge dig alternativa val att lyfta upp dig när du känner dig nere, och du kanske upptäcker att du får "hooked" på de sälla känslor du får när du ger dig hälsa och kärlek. Jag skickar dig kärlek och helande ljus att omge dig på din resa.

Hälsosamma sätt att göra dig själv att må bra utan att vända sig till mat. Gör det enkelt och tillgängligt.
Hälsosamma sätt att göra dig själv att må bra utan att vända sig till mat. Gör det enkelt och tillgängligt.

Andrea Albright är författare till " Hur gå ner i vikt genom utfodring och närande din ande . " För mer bra tips, registrera dig för hennes fria nyhetsbrev .