E2h

Hur att mjuka upp för en körning

Löpning är en av de bästa sätten att utöva

Löpning är en av de bästa sätten att utöva. Men innan varje övning, är det nödvändigt att du värma dig upp. Kalla muskler presterar inte samt varma muskler gör, så du måste utföra vissa rutiner innan du går in i den mil-run eller bara fritids springa runt kvarteret. Dessutom får värma upp kroppen muskler och leder förberedd för mer ansträngande aktiviteter. När du är uppvärmd innan en övning, det är mindre risk för att anstränga dig själv eller upplever någon skada. Så här är några några tips om hur att mjuka upp för en körning:

Hur att mjuka upp för en körning. Stretching är ett effektivt sätt att få din kropp redo för övningen.
Hur att mjuka upp för en körning. Stretching är ett effektivt sätt att få din kropp redo för övningen.

  1. För att dina muskler att få värmas upp, göra en uppvärmningsvarvet eller två genom att gå raskt eller jogga långsamt fram och tillbaka. Du kan också välja att jogga på plats om du vill.
  2. Stretching är ett effektivt sätt att få din kropp redo för övningen. När din kropp värms, gör försiktigt lite stretching. Men överansträngning inte vissa delar av din kropp om du inte kan verkligen göra en viss stretching rutin. Du kan bara sluta anstränga sig och så småningom inte kunna köra.
  3. Under stretching rutiner, flytta delar av överkroppen långsamt och mjukt. På detta sätt kommer du inte att risken för att få blodflödet i musklerna blockeras. Detta kan orsaka muskeltrötthet. Det är tillrådligt att hålla varje stretch i ungefär trettio sekunder. Dessutom, när man gör rutinerna, skulle det vara bättre att börja med de övre kroppsdelarna med större muskler.
  4. Efter rutinerna i överkroppen, måste du också värma upp nedre kroppsdelar. Sakta sänka din kropp medan fötterna stannar på golvet tills du får in en straddle hållning position. På detta sätt får musklerna i dina hamstrings sträcks och alla värmas upp. Köra kräver att du har betydande styrka i benen så att det kan stå emot trycket från en mil eller mer körning.
  5. Efter detta, flytta foten framåt och sakta sänka din kropp samtidigt som dina fötter håller platt på golvet. Detta kommer att sträcka ut musklerna i framsidan av benet, som kallas quad. Gör samma sak på andra benet.
  6. När du är klar med både den övre och undre divisioner av din kropp, försök göra rutiner som kräver att du flyttar alla dina kroppsdelar. En av de mest kända rutiner som innebär att du kan flytta alla dina kroppsdelar är Jumping Jack.
  7. Innan vi går in på själva körningen, vara säker på att du inte lämnar några luckor i mellan rutin så att dina muskler hålla värmen.

När du går för en kör runt kvarteret

När du går för en kör runt kvarteret, se även till att ha vatten eller kall dryck packad tillsammans med dig. Att din iPod eller någon handhållen musikalisk spelare tillsammans med dig kan också lätta upp stämningen medan du gör ansträngande rutiner och övningar, som att springa. Vidare, gå inte alltför långt bort från din plats när du föredrar att köra ensam om något oönskat inträffar, kan du snabbt gå tillbaka till ditt hem eller ring någon av dina vänner i grannskapet.