E2h

Hur att övervinna beroende av alkohol

Om den används i sällsynta fall och i måttliga mängder

Om den används i sällsynta fall och i måttliga mängder, har alkohol visat sig vara till nytta för en hälsa. Och det är, men normalt för att utveckla bra tycke för alkoholhaltiga drycker. Dock har vid vakna upp med en hänga över blivit en konstant sak för dig eller alkohol har blivit din ständiga följeslagare, kanske du bör överväga att be dig om du har ett alkoholberoende.

Först ut, här är några tecken som kan finnas i alkoholberoende:

 • Du är en tung dricker och du börjar konsumera mer och mer mängder alkohol med korta mellanrum eller om det blir en daglig vana.

 • När du börjar göra skadliga handlingar under ruset som du vanligtvis inte ens skulle överväga att göra när du är nykter.

 • Hur att övervinna beroende av alkohol. Kom i rehab.
  Hur att övervinna beroende av alkohol. Kom i rehab.

  Om de flesta av dina inkomster fördelas för att köpa alkoholhaltiga produkter

 • När du blir irriterad eller orolig när du inte kan svälja någon form av alkoholhaltig dryck.

 • När vänner och familjer börjar antyda eller föreslå att du kan ha en alkoholberoende

Om du efter att ha läst skyltarna du misstänker att du har ett beroende av alkohol, här är några tips för att övervinna den:

 • Först ut är att erkänna att du har ett beroende. Detta är den svåraste delen. Vissa kan uppfatta sig själva som svaga om de erkänner att de har ett beroende, men det är först när man erkänna för dig själv att det är möjligt att du har ett beroende kommer du att kunna börja övervinna det. Kom ihåg, det finns ingen sårbarhet vidta åtgärder för att förbättra sig själv

 • Förbered dig på hur detta kommer att påverka ditt liv. Om du har svår alkoholberoende, är du mer eller mindre benägna att genomgå fem (5) stadier av sorg eller Kubler-Ross-modellen (förnekelse, ilska, köpslående, depression och acceptans), eftersom alkohol har blivit en viktig del av din liv.

  Om den används i sällsynta fall och i måttliga mängder.
  Om den används i sällsynta fall och i måttliga mängder.
 • Lista ner dina skäl för att sluta. Det hjälper att ha denna behändiga, speciellt när du längtar efter att få ett skott. Det kan omfatta effekterna av tung alkoholkonsumtion som leverproblem, få för mycket vikt eller personliga skäl som gör det för din familj, en speciell person eller för att kunna spara ihop till din framtid, något du kan uppnå när du avslutar din vana.

 • Hitta en ny hobby. Med tiden för borta dricka, har du en hel del tid i dina händer, att inte ge efter för de fallgropar av tristess, är det bäst att fylla den tiden med något fritids som att måla eller lära sig ett nytt språk. En ny sport eller träna rutin kan hjälpa dig att övervinna ditt missbruk eftersom du kan enkelt se de dåliga effekterna av att utöva och sedan dricka efteråt, och tydligt, stämmer dessa två inte.

 • Organisera en stödgrupp. Kom ihåg hur det känns när folk säger "Jag förstår." Men du undrar om de är verkligen känner din smärta, din kamp. Tja varför inte dela med en stödgrupp, den här gången, när någon säger "Jag förstår", du vet att de gör eftersom de går igenom eller har gått igenom samma sak

 • Kom i rehab. Detta kan vara det sista du vill, men i extrema fall kanske du vill överväga inskrivning dig i en.

Kom ihåg att besannas mod att acceptera svaghet och försöker göra något åt det.