E2h

Hur att övervinna sömnighet

Det är verkligen hemskt att vara på jobbet när du känner för att gå till sängs och har en god natts sömn. Problemet är, oavsett hur trött du är, du kan inte gå i vila. Du måste hålla sig vaken, alert, och fullt fungerande. Men hur ska du övervinna sömnighet om du inte kan hålla ögonen från stängning? Behöver du ta droger redan?

Hur att övervinna sömnighet. Koffein.
Hur att övervinna sömnighet. Koffein.

Den goda nyheten är, behöver du inte ta mediciner för att övervinna sömnighet. Åtminstone inte ännu. Söker medicinsk rådgivning eller tar läkemedel bör endast göras efter att du har provat alla dessa tips utan någon god effekt:

  • Koffein. Om du är sömnig, dricka kaffe! Koffein i kaffe eller några andra produkter med detta ämne kan hjälpa dig att vara alert och vaken. Däremot kan dricka kaffe vara farligt för din hälsa, särskilt om du dricker för mycket. Först kommer kaffe verkligen hjälpa dig att övervinna sömnighet. Men som dricker kaffe blir en vana, kommer mer och mer dosen behövs av kroppen för att hålla sig vaken. Missbrukar kaffe kommer att leda till antingen beroende på det eller få någon effekt av det alls. Så, är det okej att dricka kaffe och andra koffeinhaltiga drycker, bara med måtta.
  • Kort tupplur. Detta fungerar för de flesta människor. När du känner dig sömnig, sedan gå vidare och förstöra vad din hjärna vill. Gå och hämta en kort sömn-en tupplur. En kort tupplur hjälper omladdning ditt sinne, alltså, när du vaknar, har du redan ett laddat sinne och redo att arbeta effektivt igen. Men akta dig för att vända de korta tupplurar i full längd sömn. Det är mycket frestande att ta en "nap" i timmar speciellt om du arbetar hemma. Men gör inte. Sova längre än den vanliga tupplur, vilket bara tar några minuter, kommer i stället att göra din kropp och själ känner lata att fungera alls.
  • Stretch. Stretching din kropp ökar blodflödet, vilket bidrar till mer alert hjärnfunktion. Se till att du kommer att sträcka på kroppen så utsträckt som möjligt. Har minst fem minuter för stretching. Längre tid för motion är okej men inte tar kortare tid. Det hjälper inte så mycket och kommer bara slösa din tid. Ett bra alternativ till detta är en kort promenad.
  • Resist. Du känner redan dåsig men inte ge efter för din sömnighet. Kämpa igenom något sätt möjligt. När du har övervinna din trötthet, kommer din kropp känns som om det har snabbt laddas.
  • Byt fokus. Har du varit fokus på ditt arbete för några raka timmar? Kanske din hjärna behöver en paus det är därför du känner dig sömnig. Varför inte kolla ditt sociala nätverk konto, fönster butik på eBay, eller spela ett spel. Alla dessa kan avvika dig från vad du gjorde och hjälpa dig att övervinna sömnighet.
  • Music. Du kanske känner sömnig eftersom omgivningen är redan så tråkigt. Spela lite livlig och högljudd musik då. Du behöver inte störa din granne eller din officemate om du har ett headset till hands.

Utforma dina egna tips på hur man kan övervinna sömnighet om dessa inte kommer att fungera. Men om alla dina ansträngningar är värdelös, då är det dags att du ser en specialist. Kanske din sömnighet är inte den normala. Kanske du redan lider av ett visst tillstånd som endast kan botas genom att ta mediciner.