E2h

Hur att påskynda en period

Kvinnor har försökt att hitta sätt att kontrollera sin menstruationscykel. Trots allt kan det finnas tillfällen då har en period kan vara ganska obekvämt. En mängd olika faktorer påverkar varaktigheten och svårighetsgraden av en period, såsom ålder, stress, hormonell obalans och medicinering, så det är verkligen varierar från kvinna till kvinna.

Vare på grund av ökad fertilitet eller helt enkelt för bekvämlighet

Vare på grund av ökad fertilitet eller helt enkelt för bekvämlighet, har den moderna vetenskapen funnit sätt att hjälpa påskynda en period. Här är några saker du kan göra för att påskynda en period. Det kanske inte alltid fungerar, men det är värt ett försök.

  • Se till att du är i god hälsa. Innan du börjar ändra din månatliga cykel, är det en bra idé att rådgöra med en gynekolog först. Om du fortfarande inte har fått din mens med den tid du är 15 eller 16, är det dags att träffa doktorn. Om du har en oregelbunden cykel eller om du har intensiv blödning, bör du även med en gynekolog. I stället för att oroa dig hur snabba upp saker och ting, bör du prioritera först och se till att du är vid god hälsa och du är fertil.
  • Rådgör med din läkare om att ta p-piller. Ett av de bästa sätten att hjälpa minska antalet dagar du har din mens är att få p-piller. Orala preventivmedel kommer inte bara hjälpa till att reglera mensen att göra det kommer som ett urverk, kommer du också att märka att varje cykel är inte så tung eller så länge. Men måste du ha ett recept om du vill ta p-piller. Börja med en låg östrogen dos piller.
  • Motionera regelbundet. Annat sätt att göra din tid mer regelbundet och minska dess varaktighet är att utöva kraftigt och oftare. Även när du har mens, fortsätta att göra lätta övningar. Gott övning kommer inte bara hjälpa till att hålla dig frisk, men det kommer också att bidra till att förbättra blodflödet och cirkulationen och lindra kramper och uppblåsthet. Var noga med att stanna hydrerade när du tränar. Var dock försiktig att du inte över motion till den grad att du hamnar hoppar perioder. Det händer många kvinnliga idrottare när det inte finns tillräckligt fett i kroppen för att reglera hormoner.
  • Försök med akupunktur eller akupressur. Om du vill ha en icke-invasiv sätt att manipulera din tid, gå till en akupunktör eller en acupressurist. Rätt tryckpunkter i kroppen stimuleras att producera rätt svar. I många fall kan akupunktur och akupressur hjälpa tonify blodet och bidra till att stärka de reproduktiva organen att göra det mer effektivt. I vissa fall kan det sluta din menscykel helt. Även om detta inte anses ideal, måste du diskutera med din akupunktör anledningen till att du behöver påskynda det hela.
  • Dricka te. Vissa örtteer är kända för att tonify blodet och den kvinnliga livmodern. En sådan te är röda hallon teblad. Drick detta före, under och omedelbart efter din cykel för att hjälpa din kropp avgifta naturligt och snabbare.


Prova dessa tekniker och se vad som fungerar för dig

Hur att påskynda en period. Se till att du är i god hälsa.
Hur att påskynda en period. Se till att du är i god hälsa.

Prova dessa tekniker och se vad som fungerar för dig. Men du måste lära sig att respektera och lita på visdom av din kropp. I många fall kan du helt enkelt behöva låta Moder Natur ha sin gång.