E2h

Hur att plocka diabetes strumpor

En av de svaga punkterna för diabetiker är foten

En av de svaga punkterna för diabetiker är foten. Vissa diabetiker har extremt känsliga fötter som lätt kommer blåmärken och bli skadade, medan andra kommer att ha fötterna som inte har några känslor alls som kan vara lika farligt eftersom blåmärken i fötterna kan gå obemärkt samtidigt bär skor. Om du är diabetiker, här är hur man väljer bra diabetiker strumpor.

Funktioner

Hur att plocka diabetes strumpor. Egenskaper.
Hur att plocka diabetes strumpor. Egenskaper.

Egenskaper. Diabetiker strumpor bör ha särskilda egenskaper som kommer att skilja dem från vanliga strumpor. Dessa bör ha några sömmar på tårna, och bör ha toppar som inte är bindande. Sömmarna kan lätt irritera en diabetiker känsliga fot, vilket kan leda till blödningar och blåmärken som kan förvandlas till allvarliga komplikationer för diabetiker. Det sista du vill är att av misstag få kallbrand. Den översta bör inte vara för hårt heller, eftersom den kan hindra blodflödet i fötterna, vilket kan leda till svullnad och infektioner.

Material

Material. Vissa diabetiker strumpor är tillverkade av material som har en bit av koppar. En av fördelarna med att använda koppar är att detta material är mycket antibakteriell, vilket innebär att dina fötter naturligt få skydd mot mikrober. Detta är viktigt eftersom fötterna tenderar naturligtvis att svettas när de placeras i skor för en lång tid, vilket främjar bakterietillväxt tillsammans med den varma temperaturen inuti en sko.

Source. Var du köper dina diabetiker strumpor också roll. Det finns några butiker som säljer diabetes strumpor till ett billigare pris som Wal-Mart. Dessa strumpor, även om tekniskt diabetes strumpor, inte kommer att ha samma kvalitet som strumpor som köps från ortopedi eller från affärer som specialiserar sig på diabetes strumpor som mul Solutions. Om du inte är bekväm med kvaliteten på strumpor som säljs i ditt område, kolla in strumporna som säljs på Internet. Så länge du väljer dina säljare noga, bör du kunna få bra strumpor även från webben.

En av de svaga punkterna för diabetiker är foten. Material.
En av de svaga punkterna för diabetiker är foten. Material.

Stoppning. Eftersom diabetiker har känsliga fötter, bör deras strumpor ger en extra nivå av stoppning som skyddar fötterna från insidan av skorna. Se till att stoppningen inte är för tjockt att det constricts att foten eller gör foten för varmt efter flera timmar. Stoppningen bör också vara strategiskt placerade, till exempel på hälen och tårna som är de delar av foten som ofta skadas i diabetiker.

Pris

Pris. Var beredd att punga ut mer pengar för diabetes strumpor än du skulle för vanliga strumpor. Även om det finns vissa diabetiker strumpor som är väldigt billigt, tänk på att lägga några tior vanligtvis kommer att ge dig en strumpa som är av bättre kvalitet och som kommer att pågå betydligt längre än smuts billiga diabetiker strumpor. Vissa strumpor kommer detaljhandeln på cirka tio dollar, men mycket högkvalitativa strumpor kan säljas till priser så hög som tjugo dollar.

Ta hand om dina fötter nu med strumpor som är särskilt utformade för diabetiker kommer att säkerställa att du inte kommer att möta onödiga medicinska komplikationer - ibland även kirurgi och amputation - bara på grund av ett litet sår eller blåmärken som började med strumpor som skaver huden.