E2h

Hur att positionera en skena på en fraktur

Det viktigaste att tänka på innan du placerar en bettskena är att avgöra var brottet har inträffat. Positionera en skena beror på området, och varje skena har en annan storlek gjord speciellt för en kroppsdel. Om frakturen är på underben eller lem, här är hur du ska placera skenan:

Hur att positionera en skena på en fraktur. Det första steget du bör göra är att kontrollera brott om det finns puls.
Hur att positionera en skena på en fraktur. Det första steget du bör göra är att kontrollera brott om det finns puls.

  1. Det första steget du bör göra är att kontrollera brott om det finns puls, rörelse och känsla. Du bör kolla på alla tre innan du kan skena på en fraktur. Underlåtenhet att hitta de tre kännetecken, är det en indikation på att det finns en skada på nerver eller blodkärl. Om detta händer, kan inte skena frakturen du var det är, du kommer att behöva flytta skenan i ett område där brottet inte kommer att beröras direkt.
  2. För en fraktur på en lem, kontrollera om de tre tecknen. Om du har en vinklad lem och du kan inte hitta en puls, betyder det att den del har lidit en skada som inte kan äventyras. Vad du behöver göra är att göra en justering. Du bör dra lem eller på ett mer rakt läge för att sätta skenan på lemmen.
  3. Placera försiktigt armen på skenan och säkra armen med kardborre. Tänk på att personen du behandlar kommer att vara i en enorm mängd smärta så hålla honom lugn och göra förfarandet mycket noggrant. Du vill inte att skära av eventuella cirkulation alltför så efter du placerar skenan på benet, ta igen för de tre tecken: puls, rörelse och känsla.
  4. För att placera en skena på underbenet, är det första du bör göra för att exponera såret. Om personen bär åtsittande kläder, få en sax och klipp av kläder. Kontrollera om en sensation. Fråga den skadade om han kan känna din beröring på benet eller tårna. Om han kan känna din beröring, är det ett gott tecken att han inte kan ha skadat hans nerver.
  5. Lyft benet långsamt och så lite som möjligt. Flytta ett brutet ben kan orsaka allvarliga skador på den eller den öppna benbrott kan punktera någon nerv eller muskel i huden. Skjut skenan under hans ben väldigt långsamt. Använd skenan som har stöd tills knäna. Det kommer att mobilisera hans anklar samt knäna. När skenan är fäst på plats, rem skenan på plats. Undvik att låsa remmen över den skadade delen så det inte skulle röras.
  6. Överväg att sätta sterila förband över hans sår för att hålla den från att bli smittade.

Oavsett var i kroppen frakturen är, kommer en skena mobilisera kroppsdel ​​och hålla den från att röra undvika ytterligare skada. Om en skena inte används, är det mycket möjligt att de ben som kunde bryta av helt eller det kan punktera andra vitala organ i kroppen.