E2h

Hur att rena kroppen av bly

Våra kroppar är naturligtvis utrustade för att bli av med gifter i vår kropp. De lever, njurar och tjocktarm och hud är bara några av de organ som är särskilt utformade för att naturligt ta bort de gifter som finna sin väg i vår kropp på grund av de kemikalier och föroreningar som vi utsätts för varje dag. Men som vi leder en mindre-än-hälsosam livsstil vår kropp kan få så översvämmas med gifter som våra organ behöver mer hjälp för att eliminera gifter från kroppen. En av de gifter som är mycket viktigt att spola ur våra system är bly, som är mycket dödlig att endast en liten mängd kan utlösa förödelse på vårt blod och nervsystemet. Tack och lov finns det många enkla steg för oss att rengöra vår kropp av bly:

Hur att rena kroppen av bly. Vet symtom på blyförgiftning.
Hur att rena kroppen av bly. Vet symtom på blyförgiftning.

  • Vet symtom på blyförgiftning. Först och främst är det viktigt att du känner igen blyförgiftning när det händer. Några av symptomen är aptitlöshet, tröghet, kräkningar, viktminskning, smärta i armar och ben, muskelsvaghet, och ofta huvudvärk. Se till att du rådgöra med din läkare omedelbart om du misstänker dig själv eller någon familjemedlem att ha blyförgiftning. Några möjliga källor till bly inkluderar vissa färg, kosmetika och redskap. Se till att du kontrollerar ingredienserna i varje produkt som du använder och styra klart på dem som även har spårmängder av bly. Vet också att varmt vatten från kranen även kan innehålla bly.
  • Ta vitamin C. C-vitamin arbetar för att läka vår kropp och stärka vårt immunförsvar, och det kan också ta bort bly från våra vävnader och rikta dem mot kroppens utsöndringsorganen system. Ett bra tips är att ta två 500-mg C-vitamin kapslar varje dag.
  • Försök kelering terapi. I enklaste form avser kelering terapi för att få behandling med läkemedel som binder till ledningen (eller andra toxiner) i kroppen. För närvarande är läkemedel som används för kelatering Dimercaptosuccinic syra (DMSA). Kelering terapi administreras vanligen intravenöst, men det kan också tas oralt eller rektalt.
  • Ta koriander. Koriander, även känd som kinesisk persilja, är allmänt används som garnering i sydöstra asiatisk mat samt en ingrediens i den mexikanska guacomole och salsa. Koriander, enligt örter och utövare av alternativ medicin, är en naturlig exempel på ett kelering medel.
  • Ät mat rik på fibrer. Fiber hjälper till att främja regelbunden utsöndring av avfall i kroppen, och det kan också fungera som en kelering medel. Några av de bästa källorna till fiber inkludera följande: fullkorn, torkade frukter, bär, nötter och frön (t.ex. mandlar och nötter soja) och grönsaker som spenat, broccoli och gröna ärtor.
  • Försök gurkmeja pulver. Gurkmeja pulver är en krydda som används främst för curry rätter, det är en stapelvara krydda i Indien. Det har många hälsofördelar, och det är också tros effektivt eliminera bly från kroppen.

Tänk på att du gör dessa steg i samband med din läkares rekommendationer, det är mycket viktigt att om du får testat positivt för bly i kroppen, bör du omedelbart söka medicinsk hjälp.