E2h

Hur att rengöra en skadad lever

Varje person har bara en lever

Varje person har bara en lever. Det är därför det är mycket viktigt att ta hand om vår lever annars, kommer kroppen inte att fungera normalt. Levern filtrerar smuts från den mat vi ta. Men om din lever redan är skadad, bör du ändå ta hand om det? Definitivt. Din lever är den svagaste punkten. Det behöver all hjälp den kan få, speciellt från dig.

Tipsen nedan hjälper dig genom rengöring denna stora organ i kroppen:

  • Ät congee. Brunt ris gröt, även känd som congee, är ett hälsosammare alternativ till vitt ris. Denna krämiga godsak hjälper levern läkning. Förbered genom att koka en kopp brunt ris i tre koppar vatten, helst källvatten. Fortsätt att koka riset gran ungefär en timme eller två eller tills det blir krämigt.
  • Ät ångkokta grönsaker. Experter säger att grönsaker är bäst när äts råa. Men om du har en skadad lever, kommer smälta råa grönsaker gör skadan värre. Ångkokning av grönsaker är ditt nästa bästa valet. Ånga dem tills de blir mjuka nog för lätt tugga. Också ta del av de grönsaker som kommer att vara till hjälp och farligt för levern. Grönkål, grönkål, rödkål, morötter och sötpotatis är de bästa grönsaker för att rengöra skadad lever. Men undvika att äta aubergine, paprika, tomater och potatis.
  • Frukt istället för godis. Sug efter sötsaker kan avhjälpas genom att äta söta frukter. Torkad frukt är bättre, även jämfört med sockrade behandlar.
  • Ät långsamt. Detta hjälper dig tugga maten väl. Tugga maten tills du inte kan känna stora bitar i munnen. Ju mer du tuggar, desto mer saliv gå med maten. Och ju mer saliv, desto mer helande enzymerna deponeras till levern.
  • Hot färsk citron. Pressa en hel eller halv citron och tillsätt saften till varmvatten. Drick denna blandning varje morgon istället för att dricka din vanliga kaffe. Citron är känd som en stor lever rengöringsmedel.
  • Rätt vitaminer. Selen, vitamin E och C, och zink bör tas varje dag. Dessa näringsämnen skyddar inte bara levern utan andra organ i kroppen från skador.
  • Undvik förädlade livsmedel. Så mycket som möjligt, välja hela livsmedel under de syntetiska alternativ. Läsk, salt mat, vitt socker, och stekt mat är bäst undvikas också.
  • Stoppa koffein. Om du kan, sluta ta kaffe och andra drycker med hög koffeinhalt.
  • Motion. Den perfekta övningar för att rengöra den skadade levern inkluderar tai-chi och yoga. Försök inte att göra tunga och ansträngande övningar. Vid det här laget måste du ge din kropp en vila. En 30-minuters promenad hjälper också till bättre blodcirkulation till levern.

Tipsen ovan är bara förslag på rengöring levern om den redan skadad

Hur att rengöra en skadad lever. Ät ångkokta grönsaker.
Hur att rengöra en skadad lever. Ät ångkokta grönsaker.

Tipsen ovan är bara förslag på rengöring levern om den redan skadad. Det är fortfarande bäst att rådgöra med din läkare om vad som är det bästa att göra. Kom också ihåg att dessa tips bör endast göras i en tvåveckorsperiod annars kan din kropp lida näringsbrist.