E2h

Hur att rensa din igensatt örat

Den vanligaste orsaken till tilltäppta öron är öronvax som byggs upp i dina öron. Vax är kroppens självförsvar mekanism för öronen. Det är tänkt att fånga smuts och andra skadliga element i den för att skydda innerörat.

Hålla dina öron rena är ganska lätt

Hur att rensa din igensatt örat. Blanda upp dem.
Hur att rensa din igensatt örat. Blanda upp dem.

Hålla dina öron rena är ganska lätt, allt du behöver är en tops och gnugga alkohol. Helt enkelt väta spetsen av tops med tvättsprit och rengöra utsidan av örat i cirkulära rörelser. Tryck inte för djupt eftersom du kan skada din innerörat. Öron rengöring görs bäst 2-3 gånger i veckan beroende på hur mycket vax byggs upp i örat.

Men i händelse av att örat blir igensatt, behöver du 2 små skålar, 3% väteperoxid, varmt vatten, bomull och droppers ögon eller öron spruta. Med dessa poster hands, gå vidare till stegen nedan:

  • Blanda upp dem. I en skål, blanda i vattnet och några matskedar väteperoxid. Förhållandet för vatten och väteperoxid beror på hur igensatt du känner dina öron är.
  • Fyll dem upp. Fyll pipett eller örat sprutan med lösningen. De flesta människor föredrar att använda pipetten för att örat sprutan, eftersom det är lättare att fylla upp och har en bättre kontroll av lösningen som droppar i örat.
  • Sätt den i örat. Liggande på din sida, lägg i några droppar av lösningen i örat noga med att inte fylla örat upp för mycket. Kvar på sidan i ca 10 till 15 minuter för lösningen att sparka i. Du ska kunna höra lösningen bubblar som innebär att det fungerar.
  • Häll. Efter några minuter, får den andra skålen och tippa innehållet i det drabbade örat in i den. Du kan tömma ditt öra genom att vrida örat mot den andra skålen.
  • Upprepa. Fortsätta upprepa steg 2 till 4 tills din lösning tar slut eller när du känner att du har helt unclogged örat.
Hålla dina öron rena är ganska lätt. Fyll dem upp.
Hålla dina öron rena är ganska lätt. Fyll dem upp.

Du kan också komma med en lösning av vit vinäger, väteperoxid och mineralolja. Bara blanda i en 1/3 av varje vätska i en skål och följ steg 2 till 5 för att rensa örat.

Endera av de två lösningarna kommer att vara effektiva i unclogging örat och vilken av de två du väljer att använda är bara en fråga om tillgänglighet. Du behöver inte köpa någon av ingredienserna om du har dem liggande runt huset. Väteperoxid, vinäger, vatten och mineralolja är objekt som du har även i en glest moment kök. Du behöver inte gå till en stormarknad för att köpa ingredienser för att rensa öronen.

Dessa instruktioner är för när vax byggs upp i örat. Om du har ett främmande föremål fastnat i örat som orsakar smärta eller obehag, kontakta en läkare för hur du tar bort det främmande föremålet.

Unclogging öronen är ganska enkel och lätt att göra. Men som ordspråket säger, är det bättre att förebygga än att bota så regelbundet rensa ut dina öron under veckan för att undvika igensättning och obehag.