E2h

Hur att sanera en tandborste

Observation god munhygien ensam kommer inte att hindra tillväxt av tandköttssjukdomar, karies eller andra infektioner i munnen. Även om din tandborste sköljs väl, det fortfarande kan föda ohälsosamma bakterier. En tandborste är som en petriskål som föder virus, bakterier och skadliga bakterier som trivs i en fuktig badrum miljö. Din tandborste är bärare av orala bakterier som kan komma från mikroorganismer hämtade från miljön från bakterier som har byggts upp i din munhålan, eller från osteril förpackning av din tandborste. De bakterier på din tandborste överföring till munnen varje gång du borstar tänderna.

Det är viktigt att din tandborste regelbundet sanerad

Det är viktigt att din tandborste regelbundet sanerad. Desinficerande en tandborste betyder inte bara göra en snabb sköljning under diskbänken när du är klar borstning. Speciellt om det finns någon sjuk i familjen med en smittsam sjukdom, är sanitet nödvändig. Sanitizing din tandborste hjälper till att förhindra bakterier att bygga upp det från försämring någon form av infektion redan i munnen.

Hur att sanera en tandborste. Sänk din tandborste i ett antiseptiskt munvatten eller en antibakteriell lösning som listerine för cirka 15 till 20 minuter.
Hur att sanera en tandborste. Sänk din tandborste i ett antiseptiskt munvatten eller en antibakteriell lösning som listerine för cirka 15 till 20 minuter.

Vissa människor tror att ett sätt att desinficerande en tandborste är genom att placera ett tak på tandborsthuvudet eller genom att lagra den i ett mål. Vad dessa människor inte inser är att slutna miljöer bygger fukt som är ledande för tillväxten av mikroorganismer och bakterier. Omsluter huvudet med en mössa eller förvara din tandborste inte städar inte.

Nu när fler människor blir medvetna om behovet av att sanera sina tandborstar, många tandborste sanering produkter som tillverkas. Det finns inte tillräckligt studier för att bevisa hur effektivt det är att sanera din tandborste men eftersom att förebyggande inte kommer att göra saker och ting värre, kan du desinficera din tandborste genom att använda någon av de föreslagna följande metoder:

  1. Använda kommersiellt sålda tandborste desinfektionsmedel som påstår sig vara effektiva i att döda upp till 99,99% av bakterier och mikroorganismer som lämnats på din tandborste.
  2. Sänk din tandborste i ett antiseptiskt munvatten eller en antibakteriell lösning som Listerine för cirka 15 till 20 minuter. De bästa antibakteriella sköljningar har visat sig vara lika effektiv i desinficering som kommersiella tandborste desinfektionsmedel. Lämna inte din tandborste nedsänkt i en antiseptisk lösning för mer än 20 minuter. Lämna din tandborste våt gör det en grogrund för mikroorganismer. Se till att du lufttorka din tandborste efter sköljning och rengöring det.
  3. Readers Digest föreslår att placera din tandborste under 15 sekunder i en mikrovågsugn för att sanera den. Strålning som kommer från mikrovågsugnen kan döda bakterier, mikrober och bakterier som lever på din tandborste.
  4. Ett annat sätt att sanera din tandborste är genom att placera den i het ånga, torr värme eller kokande vatten i cirka 5 minuter. Kokning kommer att döda de flesta bakterier, men beroende på kvaliteten på din tandborste, koka det flera gånger kunde bära sin borst.
  5. Bortsett från kommersiellt sålda sanitizers tandborste vätska, det finns nu på marknaden, ultravioletta sterilisering lampor som påstår sig kunna döda skadliga virus och bakterier. Innan ett köp, kassan recensioner som visar att de är effektiva och har FDA godkänt.

Det är viktigt att din tandborste regelbundet sanerad.
Det är viktigt att din tandborste regelbundet sanerad.

För att upprätthålla kvaliteten på din tandborste:

  • Förvara alltid din tandborste i en öppen behållare och i upprätt läge.
  • Se till att byta ut din gamla tandborste efter tre månader.
  • Skölj din tandborste efter varje användning och lufttorka den.
  • Sätt inte en mössa på din tandborste huvudet eller förvara den i ett fall, sluten behållare eller låda. Slutna miljöer och behållare tillåter bakterier att föröka sig och växa.