E2h

Hur att sitta med svanskotan smärta

Svanskotan smärta

Svanskotan smärta, eller svanskotan smärta, kan vara ett försvagande tillstånd. Det resulterar ofta i extrem smärta när man sitter ner. När du sitter, är det mesta av din kroppsvikt inställd på svanskotan, i motsats till stående, när vikten fördelas på de andra benen i nedre ryggen och höften. Detta kan vara ett resultat av olika förhållanden, såsom frakturer, vrickat ben, sprickor och även stukningar. Gravida personer upplever också svanskota smärta, med den extra tyngd de får under dräktigheten. Dessa smärtor kan också åstadkommas genom idrottsskador eller andra trauman.

Ta reda på orsaken. Det första du behöver veta är källan till svanskotan smärta. Det bästa sättet att ta reda på detta är genom att gå till en läkare som har erfarenhet av att diagnostisera och behandla denna. För tiden kan du prova huskurer och metoder som kan bidra till att minimera smärta, speciellt när man sitter ner.

Ta reda på vilka ytor orsakar den värsta smärtan

Ta reda på vilka ytor orsakar den värsta smärtan. Försök att notera vilka särskilda situationer förvärra din smärta. Är dessa mjuka ytor som en soffa eller en mjuk stol? Är dessa hårda ytor, en bänk eller sitter på golvet? Försök att undvika att sitta på dessa ytor som gör smärtan värre.

Hur att sitta med svanskotan smärta. Ta reda på vilka ytor orsakar den värsta smärtan.
Hur att sitta med svanskotan smärta. Ta reda på vilka ytor orsakar den värsta smärtan.

Böj dig framåt när du sitter. Många lider av svanskotan smärta har lättare att sitta medan framåtlutad, böja vid midjan. Detta flyttar vikten från svanskotan och i stället flyttar det mesta av din vikt på dina lår och skinkor. På så sätt är den vikt dividerad mellan din skilda skinkorna, i stället för att fokuseras vid centrum, där svanskotan är belägen. Försök att undvika slouching, eftersom detta kommer att förvärra smärtan.

Sitt på din fot eller vrist

Sitt på din fot eller vrist. Du kan också prova att sitta med foten eller ankeln placeras under skinkan från den motsatta sidan. Till exempel kan du placera din vänstra fot under din högra skinkan. Detta ger lite utrymme mellan svanskotan och ytan av stolen, och därigenom minska trycket och smärta på svanskotan.

Sitt inte för längre löptider

Sitt inte för längre löptider. Försök att undvika att sitta för länge. Eller, åtminstone försöka undvika att sitta för länge i samma ställning. Istället ändra din position med täta mellanrum.

Försök att alternera. När du har hittat den bästa positionen för att sitta, försök att alternera mellan dessa positioner flera gånger.

Använd en kudde

Använd en kudde. Du kan också använda en svanskota kudde (kallas svanskotan kudde). Dessa kommer att hjälpa fördela vikten från svanskotan, för att minimera smärtan.

Få upp långsamt

Ta reda på vilka ytor orsakar den värsta smärtan. Böj dig framåt när du sitter.
Ta reda på vilka ytor orsakar den värsta smärtan. Böj dig framåt när du sitter.

Få upp långsamt. Många drabbade uppger att smärtan förvärras när de står upp från sittande ställning. Försök komma upp långsamt, istället för att stå rätt upp.

Håll den stadigt

Håll den stadigt. Försök att undvika att sitta när stolen stöta eller skakning. Till exempel, kan du undvika att sitta ner på tåget eller åk buss, eftersom du har ingen kontroll över gupp eller skakar.

När man arbetar med svanskotan smärta

När man arbetar med svanskotan smärta, skulle du ofta måste kompensera genom att använda andra sittplatser. Se till att inte överbelasta andra delar av kroppen, eftersom detta kan orsaka smärta i dessa andra delar. Det bästa du kan göra är att rådgöra med en läkare eller sjukvårdspersonal, som kan ge dig medicin eller andra behandlingar för att lindra svanskotan smärta.