E2h

Hur att slappna av och destress

I denna fartfyllda värld, är det viktigare än någonsin att hitta sätt att hantera stress. Med det överflöd av teknik, har det blivit allt svårare att varva ner eftersom folk har blivit för ansluten till allt annat.

Vad kan du göra för att klara

Vad kan du göra för att klara? Du måste slappna av och hitta sätt att de-stress och expandera ditt liv. Här är några idéer för dig att prova.

Hur att slappna av och destress. Ta ett djupt andetag.
Hur att slappna av och destress. Ta ett djupt andetag.

  • Ta ett djupt andetag. Under dagen, när du känner överväldigad, måste du ta ett steg tillbaka, ta en stund och ta ett djupt andetag. Andning ordentligt och bromsa ditt intag och utandning av syre gör underverk för din puls och rensa ditt sinne. Merparten av tiden, andas du genom näsan och gör ytlig andning. När du känner dig spänd, sakta ner och andas genom membran.
  • Gör något du älskar. Det kan inte vara allt om arbete oavsett hur mycket du njuta av ditt jobb. Skäm bort dig med din kreativa safter och ta upp en hobby eller en motionsidrott som gör dig lycklig. Stickning, målning, sömnad, mixtra med din bil eller spela fotboll är alla bra sätt att varva ner. Gör det för ren glädje och njutning av det.
  • Tillbringa tid med din familj. Dina nära och kära och familj bör prioriteras i ditt liv. Ta ledigt för att njuta av dem. Tillbringa en helg med dem, titta ditt barns baseballmatch eller helt enkelt hålla din fru i slutet av den långa dagen. Att vara med nära och kära sätter ditt liv och alla dina stress i perspektiv.
  • Stäng av TV. Titta på TV eller spela på datorn kan vara ganska stressigt. Hur kan du slappna av att se så mycket våld och dåliga nyheter? Stäng av den och njuta av den lugna eller någon konversation med din make. Läs en bok istället. Fastställa en tidsfrist under dagen som du kommer att stänga av din mobiltelefon och vänta att återvända samtal och meddelanden svar till nästa morgon.
  • Komma i kontakt med naturen. Moder natur vet bäst så ta dig tid att njuta av hennes skönhet. Andas den friska luften, njuta av landskapet, arbeta i din trädgård och bokstavligen smell the roses.
  • Motion. Få rörliga och titta din stress försvinner. Motion frigör endorfiner. Det har också en skyddande hälsofaktor för kroppen, ökar din immunitet och gör dig starkare och mer fokuserad för att hantera stressiga situationer.
  • Få lite sömn. Om du får mindre än åtta timmars sömn, kommer du att vara mer irriterad och mindre skarp. Gå till sängs tidigt så att du kan koppla av och varva ner.
  • Hjälp någon annan. Om du är överväldigad, be om hjälp. Att veta att du inte behöver hantera saker själv och distribuera arbetsbelastningen kan kraftigt minska din stress.


För att kunna hantera stress

För att kunna hantera stress, måste du kunna identifiera din stress triggers. Samtidigt, hitta sätt att hantera det som blir mer organiserad, en tidsplan och få hjälp. Du måste lära dig att acceptera att stress är ett faktum. Snarare än att undvika det, det är mer produktivt att hantera den så att den inte överväldiga dig. Ta dig tid att koppla av och de-stress.