E2h

Hur att sluta doppa

Doppning tobak

Doppa tobak, även känd som "rökfri tobak", är en vanlig metod bland personer som vill undvika fallgropar rökning ämnet. Vad de inte inser är dock att doppa är lika farligt som rökning, med tanke på de många biverkningar den kan medföra, bland annat cancer. Så hur slutar man för vana att doppa? Läs vidare för att lära sig hur.

Hur att sluta doppa. Vet att stoppa doppa tobak är en process.
Hur att sluta doppa. Vet att stoppa doppa tobak är en process.

  1. Vet att stoppa doppa tobak är en process. Stoppa doppning är inte en övernattning. Det är inte heller något man helt enkelt bestämma och det omedelbart händer. Det är lika mycket en process som någon annan typ av missbruk en människa genomgår. Så efter att ha beslutat att sluta doppa, vet att det inte är en engångsföreteelse, big-time deal. Du måste gå igenom det under en tid, och du måste genomgå flera processer av remission och total eliminering.
  2. Välj din metod: långsam, stadig process eller cold turkey? Vissa människor tycker att det är svårt att sluta ett beroende precis som att medan vissa kan leva med stopp för en dag och aldrig gå tillbaka till en vana. Vet vilken process känns mer naturligt för dig. Har gå cold turkey låter lite för riskabelt och snabbt för dig? Sedan ta den långsamma, stadiga vägen och eliminera doppa gradvis från ditt system. Fastställande av bästa metod som fungerar för dig i slutändan kommer att hjälpa dig att helt eliminera vana att doppa tobak.
  3. Erkänna det faktum att du kan få ett återfall. Det är en naturlig del av processen - eftersom du har tagit bort något, är tendensen för kroppen att försöka att något som har tagits bort från sitt "normala" tillstånd. Vissa människor upplever även abstinenssymptom såsom kräkningar och illamående. Detta är en del av processen, och det kräver en intensiv mängd av styrka och viljestyrka att inte vilja gå tillbaka till doppa tobak.
  4. Använd ett nikotin plåster. Den nikotin plåster är en av de mest innovativa uppfinningar idag. De flesta quitters av rökning beroende av nikotin plåster för sitt utbud av ämnet, minus den skadliga röken. Kanske du kan använda detta för istället för att doppa tobak, vilket är lika skadligt för kroppen som att röka det. Var noga med att använda det med måtta, dock, och kom ihåg att det bara ska användas som en daglig tillförsel av nikotin och inte som ett botemedel eller en medicin när du är sugen på en dos av ämnet.
  5. Få något annat att stoppa i munnen - som mat. När du har fått din mun upptagen med andra saker, som att äta mat eller vätskor dricka, då möjligheten att söka tobak kommer att minska. Prova och äta upp så mycket du kan, särskilt när suget sparkar i.

I svåra fall kan din läkare be dig att få psykiatrisk hjälp för att underlätta din övergång från doppning att helt förinta det från datorn. Din familjs stöd är också avgörande i denna process, för de är möjliggörare - och disablers - som kommer att motivera dig att helt utrota denna skadliga vana från din livsstil.