E2h

Hur att sluta ta betablockerare

Betablockerare är en typ av läkemedel som huvudsakligen används för att hantera, behandla och förebygga hjärtattack, högt blodtryck, huvudvärk, darrningar, ångest och hypertension. Detta läkemedel kan effektivt minska din adrenalin och någon form av stresshormoner som följer med en avslappnad och bekymmersfri tillstånd hela tiden. De flesta personer som har hjärtproblem använder ofta betablockerare för att hålla sina hjärtan i schack. Om du har tagit detta under ganska lång tid, kan du inte plötsligt stoppa intaget annars kan det utlösa en attack som kan vara dödlig. Men det finns sätt att du kan göra för att sakta stoppa betablockerare från datorn men du måste vara mycket försiktig när du gör detta! Läs vidare för att lära mer.

Hur att sluta ta betablockerare. Rådgör med din läkare.
Hur att sluta ta betablockerare. Rådgör med din läkare.

  1. Rådgör med din läkare. Kontrollera att du kolla på din läkare först om det är okej att stoppa intaget av betablockerare. Detta steg är mycket viktigt speciellt om du har hjärtproblem och liknande. Om du har hjärtproblem, skulle läkaren avråda förmodligen dig på din plan för att avbryta användningen av denna medicin. Kom ihåg, det finns en anledning till varför du tar betablockerare och därför kan rädda ditt liv. Men om du inte har några hjärtproblem, är chansen, kommer du att informeras om att du kan sluta använda betablockerare.
  2. Sakta sätta dina meds att stanna. Det är viktigt att du sakta sluta betablockerare genom att minska doserna i små mängder per vanligt intag. Detta kommer att ge din kropp en hel del tid för att anpassa sig till den långsamt saknas drogen. Stoppa det plötsligt kan vara mycket farligt och kan leda till ödesdigra resultat.
  3. Kontrollera ditt blodtryck. Eftersom betablockerare hålla blodtrycket lågt och stabilt är det viktigt att du ständigt övervaka det under denna process. Förvänta ditt blodtryck att öka när du sluta använda detta läkemedel. Dagligen gör detta steg. Om ditt blodtryck ökade till 140/90, omedelbart ringa din läkare.
  4. Observera att vissa biverkningar. När du sakta minska din dosering, kan du känna en lätt huvudvärk, yrsel, illamående och lite ångest. Oroa dig inte, det är helt normalt. Om dessa biverkningar började intensifieras, se till att du snabbt kontakta din läkare. Du kanske behöver några mediciner för att hjälpa din kropp att återhämta sig från bristen på betablockerare.
  5. Skaffa några andra åtgärder. Om du tar betablockerare för att hantera din ångest problem, kan du få någon annan typ av läkemedel för att behandla din sjukdom. Du kan gå till någon hälso-butik och välja naturläkemedel eller så kan du ringa din psykiater och har en föreskriven drog som kan få dig att känna bättre.

Följ bara dessa effektiva och enkla steg

Följ bara dessa effektiva och enkla steg. Var mycket konsekvent när du tar dessa steg för att säkerställa bästa resultat. Detta kan ta tid, så mycket tålamod. Det är för ditt eget bästa. Om du bestämmer dig för att dricka detta Med igen, se till att du rådfråga din läkare innan du poppar dessa piller upp i munnen. Du behöver veta om det fortfarande är säkert för dig att ta den.