E2h

Hur att sluta ta sömntabletter

Hur många gånger har vi hört allt löftet att sömntabletter är icke-narkotiska och icke-beroendeframkallande? Även dessa piller inte kan vara beroendeframkallande, blir de ofta vanebildande. De flesta människor som tar sömntabletter erkänna att deras piller-inducerad sömn är inte så tillfredsställande som naturlig sömn, men för många människor under olika omständigheter, sömntabletter är den bästa tillfälliga lösningen att sova svårigheter. Här är några taktiker som hjälper dig att återställa din självständighet från sömntabletter.

 1. Börja med att undvika sömntabletter på helgen. På så sätt, om du upptäcker att en god natts sömn är svårfångade utan piller, kommer din arbetsprestation inte lida för det. Och utöver detta, kommer sova svårigheter inte betona dig så mycket på helgen som den skulle under arbetsveckan. Vilket leder oss till ...
 2. Stress. Det kommer inte som någon överraskning för någon att stress kan störa vår sömn. När du står vänd den svåra utmaningen att bli av en sömntablett vana, måste du göra vad du kan för att minska den stress som du känner innan läggdags.

  Hur att sluta ta sömntabletter. Börja med att undvika sömntabletter på helgen.
  Hur att sluta ta sömntabletter. Börja med att undvika sömntabletter på helgen.

  Hamnar i sömnen är svårt när du känner för det finns så många saker att komma ihåg att göra nästa dag. Det är därför att göra en lista innan läggdags kan sätta dig till mods. Lite sängläsning kan också bidra till att minska stressen genom att tillhandahålla en flykt från vardagen. Meditationstekniker kan kraftigt minska stress. Lär dig att meditera och lindra stress här.

 3. Ta ett varmt bad. Rita ett varmt bad och komma in i det ett par timmar före sänggåendet. När du dyker bilda badet, har svalnat av dina signaler kroppstemperatur till din kropp att det ska spara energi, som leder dig närmare att sova.
 4. Ersätt gammal vana med nya. Du utvecklat en vana att ta sömntabletter för att leda dig att sova. Nu måste du byta denna vana med andra friskare och kära. Även varm mjölk innehåller endast små mängder av avkoppling tryptofan eller melatonin, varm mjölk kanske invagga dig i en sömnigare tillstånd av psykologiska skäl. En lugnande, icke-koffeinhaltiga kopp te medföljer vissa sängläsning kan vara precis ritualen du behöver. Eller vad sägs om att gå vilse i någon avslappnande musik på låg volym? Vrid belysningen ner låg och prova några meditation med musik med den musiken. Tänk tillbaka till din barndom - vad förknippar du med en mysig natts sömn? När du har hittat ännu bara en natt på framgång efter en viss ritual, gör det varje natt.
 5. Ät inte stora måltider före läggdags. Nedbrytning av dessa måltider ofta stör sömnen.
 6. Inte dricker alkohol eller koffein på kvällen. I sanning, även om många anser att alkohol hjälper dem att somna, stör detta ämne faktiskt med en god natts sömn också. Som ett stimulerande, är koffein rekommenderas inte av uppenbara skäl.
 7. Rökning. Eftersom rökare känner sig ofta lindrande efter en cigarett, kan de försöka ersätta den rituella sömntablett med en rykande ritual innan läggdags. Men även om känner lugnande till dig under dagen, är nikotin en stimulerande så bra och bör undvikas på natten.
 8. Motion. Även om vi kan tycka att en helkväll träning kommer uttömma oss och göra det lättare att somna, tränar på kvällen kan få motsatt effekt. Upprätta en träningstid under första halvan av dagen, om möjligt.
 9. Dygnsrytm. Våra kroppar har ett slags känsla för timing när det gäller att sova. För mycket störningar på gång vi går till sängs eller vakna kan störa den känsla för timing, vilket resulterar i sämre sömn. Även om du har en svår tid att somna utan sömntabletter, bör du inte stanna uppe hela natten eller in på småtimmarna på morgonen, om det inte är din dagliga sed. Försök att gå till sängs vid samma tid varje kväll och vakna vid samma tidpunkt varje morgon.
 10. Störande buller. Många av oss bor nära en trafikerad väg eller andra utomhusaktiviteter källor ljud som distraherar oss från vila. Vi förknippar vissa naturliga ljud med avkoppling. Rinnande vatten och vingarna syrsor kommer att tänka. Du kan köpa hela CD-skivor av dessa lugnande ljud för att hjälpa till med sömn. Om dessa inte hjälper du ignorerar utomhus larmet, prova öronproppar.

Som framgår av det stora antalet sömntablett reklamfilmer bombarderar oss i TV, många människor befinner sig i situationer där dessa läkemedel är det bästa alternativet för att motverka tillfälliga sömnsvårigheter. När det är dags att sluta ta sömntabletter, kan du uppnå natten normalitet gång genom tålmodigt anta nya ritualer, vilket gör ditt sovrum en sömn-vänlig miljö och minska kontraproduktiv natten beteende.