E2h

Hur att somna snabbare naturligt

Vissa människor är väldigt välsignade med förmågan att falla sover så fort de träffar bladen. Andra har svårt att falla in i en god natts sömn, ofta gungade i bladen eller ens stanna upp med ögonen vidöppna alla genom natten. Söka efter sätt att få en vilsam sömn kan vara mycket förvirrande eftersom det finns massor av åtgärder som erbjuds med löften om effektivitet och effekt. Istället för popping OTC, det finns naturliga sätt att somna snabbare.

Saker att undvika

För att sova bra finns det saker som du måste undvika att göra och en av dem är att äta en stor måltid sent på kvällen. Detta håller matsmältningssystemet aktiv. Detta hindrar dina organ från vila. En annan är att hålla din koffein i schack efter middagstid. Även koffein är en säker dryck, kan det stimulera ändå din kropp, därför hålla dig vaken även om det är dags att ta en paus. Tredje läser på sängen. Även om det är bra att skämma bort dig själv med mat för hjärnan, måste böcker och tidskrifter förvaras utom räckhåll när klockan slår läggdags.

Placera inte distraktioner i ditt sovrum

Hur att somna snabbare naturligt. Känsla mycket vaken på natten får dig att bli stressad.
Hur att somna snabbare naturligt. Känsla mycket vaken på natten får dig att bli stressad.

Tv, mobiltelefoner, böcker, tidskrifter och datorer är bra distraktioner och bör vara off-limits till ditt sovrum, eller åtminstone under timmars sömn. De orsakar störningar din sömn och du är mest sannolikt att bli störd då och då.

Relax

Känsla mycket vaken på natten får dig att bli stressad

Känsla mycket vaken på natten får dig att bli stressad, särskilt om du har försöker få bara en blinkning. Slappna av och lugna dig. Djupandning är ett effektivt lugnande övning. Lyssna på avslappnande musik kan också hjälpa. Bara se till att musiken hålls på minimal volym.

Ta ett varmt bad

Ta ett varmt bad slappnar kroppen och håller dina muskler från att bli stel och spänd från dagens aktiviteter. Du kan använda avkopplande oljor och badprodukter som lavendel till kamomill att hålla dig fräsch och redo för en djup sömn.

Hur att somna snabbare naturligt.
Hur att somna snabbare naturligt.

Drick en varm glas mjölk

Kommer du ihåg när din mamma som används för att ge dig varm mjölk innan du går till sängs? Du kan fortfarande använda den tekniken, även om du nu är äldre. Ett glas varm mjölk värmer och lugnar magen, som håller den från att muttra när du sover.

Bära bekväma Night Kläder

Bomull pyjamas, stora skjortor bomull och bekväma nattlinnen kan hjälpa dig att känna dig avslappnad under läggdags. Undvik att använda åtsittande kläder som inte bara är obekväma att bära, men också kvävande.

Massera dina tempel

Massera tinningarna hjälper rensa huvudet från tankar som kan stoppa din sömn.

Använd bekväma madrass och kuddar

Ingenting är bättre än att koppla av efter en hård dags arbete. En bekväm säng och kuddar är måsten för att sova bra.

Att ha en regelbunden sovande vana hjälper dig att känna utvilad och redo för sömn. Efter en rad nattliga ritualer och få dig på humör för att sova hjälper dig att komma igång med en god natts sömn.