E2h

Hur att somna snabbt ikväll

Att få en god natts sömn är en av de viktigaste aspekterna av att hålla sig frisk och alert. Emellertid är det mer svårfångade för vissa än andra. Om du vrider och vänder och tar timmar innan du somnar, du är inte ensam. Tappa inte hoppet och tror att du är dömda till en livstid av ändlösa nätter. Här är några saker du kan göra för att somna snabbare.

  • Varva ned i slutet av dagen. Så snart du promenera i dörren, packa och lämna dina bekymmer på jobbet bakom. Koppla av och få din uppmärksamhet på lång och stressig dag du hade, och fokusera på att ha en trevlig och lugn kväll. Undvika att tala om tunga frågor, slåss med din make eller titta på en spännande film eller läsa en spännande roman. Gör en mental sinne skift så att du kan börja bromsa mentalt och fysiskt för att förbereda kroppen för vila.
  • Gör ditt rum så bekväm och avkopplande som möjligt. Gör ditt sovrum inbjudande. Ta bort alla röran och hitta den bästa madrass och lakan du har råd. Ditt sovrum bör vara din tillflykt och du bör se fram emot liggande på din säng i slutet av dagen. När du anger ditt sovrum, bör du känna att du bara vill kokong i din säng resten av kvällen. Dämpa belysningen och ta bort elektroniken som kan distrahera dig från att somna. Det inkluderar TV, DVD-spelare och dator. Köp draperier som block utanför ljud och ljus om du bor i en bullrig omgivning.
  • Ta ett varmt bad. Koppla din kropp med en trevlig varm dusch. Sätt din dusch på puls eller massage läge för att hjälpa LÖSA dessa spända muskler. Ångande bort din stress kommer att hjälpa dig att göra den mentala förändring som du har tvättat bort bekymmer av dagen och du är nu redo att bosätta sig i.
  • Undvik stimulantia. Drick inte kaffe eller något koffeinhaltiga efter lunch. Det kommer att hålla dig på natten. Titta det actionspäckade filmen kan inte vara en bra idé just innan det blir lite sömn. Detta inkluderar argumentera med din fru, startar en online chatt med ditt sociala nätverk och titta på slagkraftigt kvällsnyheterna.
  • Blunda och bromsa din andning. Om du stanna upp tittar i taket, kommer att sova vara svårfångade. Antag din favorit och mest avkopplande sömn läge, oavsett om det är på rygg, fram-eller hopkurad på sidan. Ta djupa andetag för att sakta ner din andning. Detta kommer fysiskt koppla dig.
  • Ha sex. Eftersom sovrummet bör endast användas för att sova eller kön, ha sex för att somna. När du har en orgasm, är endorfiner frigörs som ger dig en känsla av välbefinnande och avkoppling. Efter en lång dag, kommer du att känna också din trötthet när du får gärning.
  • T ake melatonin. Melatonin är ett naturligt komplement som du kan vidta för att bidra till att främja sömn. Pop ett piller en halvtimme innan du går till sängs. Du börjar med den sömniga känslan på nolltid. Du kommer att vakna utvilad. Detta kan köpas i hälsokostbutiker och på vitamintillskott avsnittet livsmedelsbutiker och andra återförsäljare.


Prova någon av dessa knep för att somna snabbare

Hur att somna snabbt ikväll. Varva ned i slutet av dagen.
Hur att somna snabbt ikväll. Varva ned i slutet av dagen.

Prova någon av dessa knep för att somna snabbare. Dessa är säkra och visat sig vara effektiva. På så sätt spenderar du natten sover istället för gungade och svarvning.