E2h

Hur att stanna hydrerade under Bikram Yoga

Även känd som varm yoga är Bikram Yoga utförs i en speciellt utformad studio som värms upp till 105 grader F och fuktig till 60%. Denna skola av yoga grundades av Bikram Choudhury, som ansluter sig 26 olika poser medan utsätts för högre temperaturer. Utövare svär att den höga värme och luftfuktighet kan hjälpa eleverna att uppnå flexibilitet snabbare än vanlig yoga, samt ta bort kroppens gifter genom ökad svettning. Dock kan dessa villkor gör också eleverna benägna att värmeslag och uttorkning, så måste särskild uppmärksamhet ägnas åt att återställa förlorade kroppsvätskor under denna övning.

Här finns flera tips för att stanna hydrerade under Bikram Yoga:

Hur att stanna hydrerade under bikram yoga. Av vatten till klassen.
Hur att stanna hydrerade under bikram yoga. Av vatten till klassen.

Ta 32 oz. Av vatten till klassen. Se till att dricka så mycket som du behöver varje 20 minuter eller under raster. Också ta tid att dricka 16 oz. av vatten två timmar före sessionen och 16 oz. två timmar efter. Vatten vid rumstemperatur eller något lägre är att föredra att sänka chock i systemet. Tricket är att ta bara klunkar och inte gulp stora mängder åt gången.

Hydrate genom din kost. Frukt och grönsaker är rika på vatten, liksom soppor, buljonger, spannmål och havregryn. En fräsch sallad full av sallad, gurka och tomat skivor kan tillhandahålla ytterligare vätskor samt lämplig kost under yoga dagar.

Undvik fukt-främmande mat. Dessa är mat rik på natrium, som vanligtvis förekommer i salt och förädlade livsmedel. Under din yoga dagar, håll dig till färska livsmedel och hålla sig borta från förpackade, konserver och fryst mat. Akta dig för stekt och skräpmat, liksom.

Klä sig rätt. Sätt på svett-fuktspridande och mikrofiber klädsel, som absorberar svett och drar den bort från kroppen. På grund av den högre temperaturen i rummet, kan närvaron av svett leda till överhettning och snabbare uttorkning. Detta innebär också att du bör hålla sig till lätta kläder under yoga.

Hydrate genom din kost. Undvik fukt-främmande mat.
Hydrate genom din kost. Undvik fukt-främmande mat.

Drick rekommenderade drycker. Om du inte gillar den platta smaken av vatten, kan du sport drycker, som har en extra bonus att återställa elektrolyter förloras genom svettning. Undvik kaffe, alkohol och läsk före eller under yoga sessioner som bara leder till mer vätskeförlust.

Övervaka din värme nivåer. Ignorera sport talesättet "Ingen smärta, ingen vinst." Om du känner yr eller illamående, det betyder att du är nära uttorkning. Ta en paus från yoga, dricka din lagrad vatten och sitta med benen i kors. Om du fortfarande yr, försök liggande. När yrsel har passerat, ta en extra klunk vatten och återuppta din klass.

Bikram Yoga kan vara effektivt om du följer instruktionerna i din instruktör exakt och vidta åtgärder för att utöva ett säkert sätt. Pushing din kropp för långt och ignorera dina gränser ur någon missriktad försök att maximera resultatet av sessionen kan vara kontraproduktivt för dina mål och leda till ytterligare problem, att inte tala stänga av dig till denna övning helt. Kom ihåg att takten själv och ta extra försiktighetsåtgärd på grund av de särskilda villkoren i denna typ av träning.