E2h

Hur att stoppa snarkning som håller din partner vaken

Om du låter som ett rytande åska varje natt

Om du låter som ett rytande åska varje natt, det finns en god chans att din partner ligger vaken halva tiden, förmodligen räkna får och önskar för de döda tystnaden i natten. Nästa morgon, kanske hon antyder att hon inte får tillräckligt med sömn, men skulle inte skylla det på din snarkning. Det är så sött av henne, det är sant. Men hennes brist på sömn kan dämpa hennes humör resten av dagen och kan orsaka en kamp. Nu är din snarkning baktändning på dig.

Hur att stoppa snarkning som håller din partner vaken. Använd nasal remsor.
Hur att stoppa snarkning som håller din partner vaken. Använd nasal remsor.

Om detta är ett vanligt scenario i ditt hushåll, måste du få din agera tillsammans för att stoppa din snarkning. Snarkning, trots allt, kan vara en indikation på hälso abnormalities. Här är några sätt att göra det.

  • Sov på din sida. Ligga på rygg utlöser snarkning eftersom detta blockerar luftvägarna, orsakar tungan, tonsiller, mjuka gommen och uvula att göra ett snarkande ljud. Försök därför att ligga på din sida. En av de knep som många människor göra för att hålla sig från liggande på rygg syr en tennisboll på baksidan av sin pyjamas. Den tennisboll kommer att orsaka ett stort obehag, vilket fick dem att ligga på deras sida.
  • Höj ditt huvud. Höja huvudet också förhindrar stopp i näsgångarna. Det finns två enkla sätt att göra detta. One, vila huvudet på lager av kuddar. Två till tre kuddar kommer att göra bra. Och två, sätter böcker, eller något som är platt nog, under huvudet sidan av madrassen. Lägg till din favorit kudde på toppen och njuta av en god natts sömn.
  • Undvik alkohol. Alkohol har sedering effekter. Det påverkar din andning och därmed orsakar snarkning. Så det är klokt att undvika alkohol innan du sover. Eller som hälsoexperter föreslår, skära ner på ditt alkoholintag eller sluta dricka helt och hållet. Annat än alkohol, kan sömntabletter och kaffe också orsaka sedering.
  • Gå ner i vikt. Överdriven vikt, i många fall orsakar snarkning. En överviktig person har större hals och är därför mer benägna att ha stopp i näsgångarna. Om du är på den tunga sidan, är det dags att gå ner i vikt. Enligt hälsoexperter, kan förlora 10% av kroppsvikten redan gör enorma förbättringar.
  • Använd nasal remsor. Om din snarkning är från näsan, kommer att använda en nasal band fungerar bra på dig. Nasal Strip kommer att öppna näsborrar, vilket gör det lättare att andas. När det inte finns något hinder i din andning, är snarkning mindre sannolikt.
  • Ha en mun enhet. Ett munstycke förhindrar någon blockering i luftvägen genom att placera tungan och underkäken framåt. Ett munstycke bör vara skräddarsydd och bör göras med din tandläkare.
  • Använd CPAP. Kontinuerlig CPAP, eller CPAP, är en mask-liknande anordning som håller luftvägarna öppna, vilket förhindrar snarkning. Det enda problemet med CPAP är att det är ganska besvärligt att använda, speciellt eftersom användare vakna upp till en torr hals. CPAP är också bara tillgängligt på recept från läkare.

Om snarkning orsakas av ett allvarligt hälsotillstånd

Om snarkning orsakas av ett allvarligt hälsotillstånd, såsom sömnapné, kan du överväga att genomgå en operation. Din läkare kommer att ge dig råd om de bästa kirurgiska ingrepp, men oftast operationer inkluderar bort vävnad från baksidan av halsen. Tänk dock att operationer endast din sista utväg.