E2h

Hur att sträcka externa sneda

De externa obliques är ett par muskler som ligger i buken

De externa obliques är ett par muskler som ligger i buken. De består av interna och externa muskler som har betydelse för kroppens spinal avsnitt revbenen och bäckenet sektionen. De externa obliques tillåter bålen att böja framåt, ge bäckenet och ribban hävstångseffekt att rotera, och bidra till att en persons andning. Genom att göra serier av övningar fokuserade på att arbeta ut dessa speciella muskler, ger du din kropp med flera fördelar. Utövar kan stärka dem, som i hög grad kommer att förbättra din hållning och minska riskerna för lägre ryggsmärtor och andra problem tillbaka. Dessa övningar förbättrar också kroppens organ prestanda i praktiken utför sina uppgifter. En av de mest synbart positiva resultat är en mycket trimmer midjan, vilket inte bara gör att du mår bra, men ser bra ut. Här är några tips för att sträcka ut de externa obliques.

  • Utövar yoga. Yoga är en bra metod för att sträcka dina externa obliques. Det finns flera poser du kan ta för att räkna ut just dessa muskler. En mycket effektiv yogaställning kallas kobra. Detta innebär inte bara hjälper till att stärka både armar och den nedre delen av ryggen, men gör ett bra arbete på den inre obliques också. Posen kräver att du låg med ansiktet nedåt, handflatorna vilar på ytan placerad ungefär i nivå med axlarna. Nu tar ett djupt andetag. När du andas ut, sakta lyfta upp din övre genom att trycka ner med händerna. Vänd hakan uppåt och försiktigt försöka räta ut armarna så långt du kan utan att lägga någon belastning på benen. Bo i denna position i ca två andetag innan böja armbågarna. Den här gången svänga mot höger sida, vrida magen mot den riktningen tills du sträcka ut dina obliques. Håll positionen igen för två andetag innan han återvände till mittläget. Upprepa processen, den här gången mot din vänstra sida.
  • Gör sidan kurvor. Dessa övningar är också bra för uppvärmning eller nedkylning, och ett bra sätt att sträcka ut obliques. Bo i en stående position, fötterna isär ungefär bredden på höfterna. Upprätthålla korrekt hållning och ta ett djupt andetag. När du andas ut, lyft armen ovanför dig. Få tag i handleden på höger hand med vänster hand. Medan andas, dra din vikt mot din vänstra sida för att sträcka rätt obliques. Bo i position för runt 5 andetag innan han återvände till centrum. Gör samma sak på den andra sidan av kroppen.
  • Öva spinal vridning. Denna övning är inte bara bra för externa sneda men arbeta ute på interna också. Sitter i upprätt ställning med benen utsträckta och ryggen rak, ta upp din högra knä och korsa den över vänster och samtidigt hålla tunga planterade stadigt på plats. Ta ett djupt andetag och medan du andas, vrid överkroppen mot rätt riktning. Håll din vänstra arm är baksidan på utsidan av knät och vänster hand på ryggen och på marken. Sväng åt höger så långt du kan. Bibehåll positionen för fem andetag och upprepa processen på andra sidan.


Hur att sträcka externa sneda. Öva spinal vridning.
Hur att sträcka externa sneda. Öva spinal vridning.

Glöm inte att göra uppvärmning övningar innan du börjar. Nedkylning rekommenderas också efter ett bra träningspass.