E2h

Hur att sträcka hamstrings för kampsport

En av de mest underutnyttjade metoder för att förbättra en prestation i idrott är stretching övningar. Vad många människor inte inser är att genom att göra dessa sträckor är risken för skador minskat kraftigt. Det hjälper också återhämtar av stukningar och andra stammar muskel. Bruket att stretching är mycket viktigt för alla typer av idrottsaktiviteter, allra mest i kampsport. Orsaken är att det innebär att man använder flera muskler att utföra. Kampsport kräver stor flexibilitet både för dessa muskler, och lederna. Hamstrings är musklerna ligger precis under knäet området går rakt upp till skinkorna. Skador på hamstrings hög grad kan påverka utförandet av en kampsport utövare. Nedan är några bra hamstring sträcker försöka.

Hur att sträcka hamstrings för kampsport. Den stående hamstring stretch.
Hur att sträcka hamstrings för kampsport. Den stående hamstring stretch.
  • Den stående hamstring stretch. För denna sträcka, behöver du en bar eller en vägg på en höjd som är mest bekvämt för dig. Placera en fot på toppen av stången med hälen vilande bekvämt på den. Sträck ut armarna över huvudet, så högt du kan gå innan stretching den framåt. Håll ryggen rak när du gör det. Gör detta tills du kan känna din hamstring sträcker ut. Stanna i positionen i cirka 10 sekunder medan du andas djupt. Gå tillbaka till din stående och gör det med det andra benet.
  • Den sittande hamstring stretch. Sitt upprätt på marken med båda benen rätas ut. Fortsätt att böja en av benen åt sidan så långt du kan gå. Höj båda armarna uppåt innan stretching dem framåt. Böj inte från midjan. Istället använder sig av höfterna när du böjer framåt. Upprepa med andra benet.
  • Den liggande ställning hamstring stretch. Ligg ner på baksidan och linda runt en handduk runt bollen sidan av vår fot. Håll i ändarna av handduken med båda händerna. Andas djupt och andas ut långsamt som du trycker ut hälen uppåt och sträck ut knäet. Medan din knät rätas ut, är dina hamstring muskler sträcks ut för. Upprepa processen igen efter att böja ditt knä till en vinkel på 90 grader. Andas in när du gör det och andas ut när du upprepa övningen över. Du måste göra om åtta sträckor för alla dina ben.
  • Den isometriska stretch. Denna speciella sträcka kräver en partner för att hjälpa dig. Ligg platt på rygg och har din partner hålla både vänster bäcken och ben ner. Placera din högra ben på toppen av din partners vänstra axel. Berätta för din partner att noggrant driva din högra ben i riktning mot huvudet med benet rätas ut. Bibehålla den position där du känner en bra sträcka på hamstring. Den här gången sakta trycka mot skuldra din partner med din hamstring. Ge det 5 sekunder innan du kopplar. Gör processen igen i cirka 10 sekunder. Försök att göra denna sträcka runt 3 gånger. Arbetet med det andra benet.

Se till att du värmer upp innan du gör dina intensiva sträckor för att mjuka upp stela muskler.