E2h

Hur att sträcka innan zumba klass

Zumba är en av de senaste fitness fluga för att fånga intresset hos både män och kvinnor. Den kombinerar flera latin och hip-hop dansstilar att skapa en rolig, fettförbränning aktivitet som säkert kommer att tonen och skulptera din kropp. Om du gör Zumba hemma, alltid komma ihåg att göra några stretching övningar för att förebygga skador och kramper. Här är några enkla stretchövningar för dig:

  1. Sträck din nacke. Med fötterna axelbrett och med båda armarna på höfterna, vrid sakta huvudet medurs i åtta punkter. Upprepa samma rörelse, men den här gången i en moturs rörelse. Du kommer att känna musklerna i nacken stretch som du gör detta.
  2. Sträck dina axlar. Stå med ryggen rak. Lyft höger arm och placera den över bröstet, med fingrarna pekar åt vänster. Använd din vänstra arm, dra din högra armbåge och håll denna position i åtta punkter. Du kommer att känna sträckningen längs den övre delen av armarna och skuldror. Gör samma sak på din vänstra armar.
  3. Sträck dina armar och rygg. Med dina ben och din ryggrad rak, höja båda armarna över huvudet. Nå så högt upp som möjligt med fötterna stadigt på marken. Håll denna position i minst åtta punkter.
  4. Sträck magen. Med fötterna något långt ifrån varandra, höja din högra arm och når ovanför ditt huvud. Böj på vänster sida, samtidigt med vänster hand för att driva höfterna åt höger. Du kommer att känna stretch på höger magmusklerna samt armarna. Håll denna position i åtta punkter. Upprepa rörelser på den andra sidan.
  5. Sträck dina höfter och ljumskar. Stå med fötterna brett isär och knäna rakt. Böj höger knä och luta på din högra sida, placera det mesta av din kroppsvikt på höger ben och knä. Håll denna posera för åtta räknas sedan skifta till vänster för samma tid.
  6. Sträck låren. Stå upprätt med knäna tätt ihop. Lyft höger ben för att nå din rumpa. Nå bakom och använda båda armarna för att dra höger ben. Balansera dig i detta läge för åtta räknas. Upprepa samma sak på andra benet.
  7. Sträck din fot och fotled. Sitt på golvet med benen ihop och din spin raka. Sakta böjer höger ben och höja din fot. Endast hälen bör vara nere på golvet. Med vänster hand, dra tårna och bågen av foten. Behåll denna posera för åtta räknas sedan flytta på den andra sidan.

Hur att sträcka innan zumba klass. Sträck dina armar och rygg.
Hur att sträcka innan zumba klass. Sträck dina armar och rygg.

Dessa värma upp sträckor är garanterat att hålla dig flexibel och beredd på din Zumba dans träning. Tänk på att fortsätta andas när du går igenom dessa sträckor för detta bidra till att öppna upp och slappna av musklerna. Dessutom, kom ihåg att bära bekväma kläder för din träning. Lycklig Zumba dans!