E2h

Hur att sträcka på halsen

Även om du tror att du inte gör något i dag att anstränga nacken, nackmusklerna förtjänar en mycket lugnande och avslappnande stretch. Det är bra hals stretching är att det inte bara hjälper med avslappnande nackmusklerna. Det kan också mjuka upp muskler och förebygga skador som förberedelse för träning och andra former av aktiviteter. Här är enkla steg om hur du kan sträcka på halsen:

  1. Stå upp avslappnad. I detta läge är det inte bara nödvändigt att du står upp rakt. Du måste också vara avslappnad, men inte till den grad att du redan är slouching. Du kan även göra denna övning sittande.
  2. Tilta uppåt. Luta hakan går upp så att förlänga framsidan av halsen. När du gör detta, inte knäppa inte huvudet eller nacken. Du måste göra det luta i en slow fashion. Sedan, när hakan är redan lutas uppåt, måste du hålla denna typ av läge för cirka fem till tio sekunder. Detta är den tumregel när det gäller halsen stretching längd. Efteråt, sänk hakan tillbaka till sitt ursprungliga läge långsamt.
  3. Vippa åt vänster. Nu, luta huvudet mot vänster axel långsamt. Ett annat sätt att göra detta är att placera din vänstra hand precis ovanför höger öra. Då har din hand bistå huvudet i lutning åt vänster. Det spelar ingen roll om örat berör din axel. Avståndet öronen på axeln beror på stelhet i nacken. Sedan måste du hålla denna typ av tjänst för rekommenderad tid. Efteråt, sakta gå tillbaka till den ursprungliga avslappnad position.
  4. Sänk hakan. Sänk ner hakan bara mot bröstet. Håll denna position också. Sedan, sakta gå tillbaka till det första läget.
  5. Vippa åt höger. Precis som steg tre, luta huvudet åt sidan, men den här gången, mot höger axel. Eller så kan du göra detta genom att ha din högra arm hjälpa ditt huvud luta åt höger. Samma process för att hålla positionen och gå tillbaka till normalläge gäller i detta steg också.
  6. Upprepa stegen. Utför alla stegen igen ett par gånger tills du känner glapp i nackmusklerna. Merparten av tiden, kommer det bara ta dig en eller två repetitioner för att känna dess effekter.

Om du kommer att tänka på det

Hur att sträcka på halsen. Om du kommer att tänka på det.
Hur att sträcka på halsen. Om du kommer att tänka på det.

Om du kommer att tänka på det, vilket ger nacken ett komplett sträcka inte kommer att ta en minut av din dag. Med tanke på denna korta tid, kan du sluta alltid från vad du gör och ge din hals denna mycket välförtjänt avkoppling. Så vänta inte tills det är för sent att göra några stretchövningar för nacken eftersom det inte finns något fel timing att göra halsen stretching.