E2h

Hur att upptäcka salmonella

Att försöka avgöra om maten har fallit offer för salmonellabakterier är som att hitta en nål i en höstack. Det är omöjligt. Ny teknik har utvecklats med att testa som diagnostiserar Salmonellaförgiftning inom loppet av 48 timmar i stället för en vecka, men det är så nära som vi har kommit.

Med över 2.000 sorter av salmonellabakterier

Hur att upptäcka salmonella. Med över 2.000 sorter av salmonellabakterier.
Hur att upptäcka salmonella. Med över 2.000 sorter av salmonellabakterier.

Med över 2.000 sorter av salmonellabakterier, är vi lyckliga att endast ett tiotal olika sorter orsaka sjukdom hos människor. Den vanligaste formen av salmonella orsakas av rått eller dåligt tillagat kött fågel eller äggprodukter. Symtomen inkluderar illamående, kräkningar, buksmärta, diarré, feber, frossa, huvudvärk, muskelvärk och blod i avföringen och kan pågå under en period av två timmar till två dagar.

En liten andel av befolkningen kontraktet en stam av salmonella bakterier som kallas Reiter syndrom som kan leda till kronisk artrit. De med Reiter syndrom klagar på ledvärk, ögonirritation och smärtsam urinering. Detta kan pågå i månader eller år med inget känt botemedel.

Ännu värre är tyfus, vilket kan vara dödligt

Ännu värre är tyfus, vilket kan vara dödligt. Detta är oftast bara finns i dem som reser utomlands. Det finns rekommenderade vacciner för Tyfoidfeber. Detta kan vara anledningen bara 3-400 amerikanska medborgare per år får diagnosen tyfus Fever. Den höga febern är en bra indikator på detta tillstånd plus hosta, metall förvirring, långsamma hjärtslag och en svälld lever och mjälte.

Det finns två metoder för att göra en Salmonella diagnos

Ännu värre är tyfus, vilket kan vara dödligt. Det finns två metoder för att göra en Salmonella diagnos.
Ännu värre är tyfus, vilket kan vara dödligt. Det finns två metoder för att göra en Salmonella diagnos.

Det finns två metoder för att göra en Salmonella diagnos. Den mest exakta metoden tar emot ett avföringsprov för att utföra en diagnos laboratorium salmonella. Men såvida laboratorium staber är tillsagd att titta specifikt för salmonellabakterier kan det förbises. Även om den påträffas, kan ytterligare tester måste göras för att bestämma den specifika typ av salmonellabakterier. De flesta läkare använder en diagnos baserad på salmonella symptom, att veta att statistiken är på deras sida att tillståndet är milt.

Vila och vätska är den totala rekommenderade behandlingen för salmonella. Antibiotika blir immun mot många bakterier så inte brukar rekommenderas. För att undvika framtida utbrott, håll dig borta från oren mat, utsöndringar från sjuka, förorenat ytvatten, tinade fågel (bakterier kan hittas i smältvatten) och alla typer av reptiler.

Skydda dig själv genom uppvärmning av mat i minst tio minuter

Skydda dig själv genom att värma mat i minst tio minuter. Besök bara restauranger som har ett friskintyg på regelbundna inspektioner. Salmonella är starka grejer. Du kan inte döda den genom frysning, kan den överleva i flera veckor i torrt väder och flera månader i förorenat vatten. Salmonella har även hittats på torkad avföring som är 2,5 år gammal. När du har haft ett fall av salmonellabakterier, vill du inte det igen.