E2h

Hur att välja den bästa stolar för en frisk rygg

Bra hållning är avgörande för att upprätthålla en frisk rygg

Bra hållning är avgörande för att upprätthålla en frisk rygg. Oavsett om du står, går, sitter eller ligger ner, måste din position se till att alla muskler och ligament eller strukturer i ryggen och ryggraden när du flyttar inte är alltför ansträngd. Korrekt hållning hindrar rygg-och nackvärk och trötthet resulterar i spända muskler. Det håller ben och leder i rätt inriktning, minskar stress på ligament som håller lederna i ryggraden, håller en bra utseende, och förbättrar ditt humör när du arbetar särskilt för människor som tillbringar mycket tid i en kontorsstol. Utan god hållning och adekvat stöd för ryggen, stam du dina muskler och betonar ryggraden. Det lurar sannolikheten att de anatomiska egenskaperna i ryggraden kommer att förändras och leda till allvarliga muskler, skiv-och ledbesvär.

Även god hållning har så mycket att göra med en frisk rygg är stolen du sitter på också ansvarig för att förbättra eller försämra din hållning, ryggen, och din hälsa i allmänhet. Om ditt arbete kräver att du sitta för långa timmar kommer en ergonomisk stol fungerar bäst för dig. Ergonomiska produkter är utformade för att ge komfort, minska trötthet och belastningsskador och öka produktiviteten.

Hur att välja den bästa stolar för en frisk rygg. Bra hållning är avgörande för att upprätthålla en frisk rygg.
Hur att välja den bästa stolar för en frisk rygg. Bra hållning är avgörande för att upprätthålla en frisk rygg.

En ergonomiskt utformad stol erbjuder funktioner och system som främjar en sund eller bättre rygg.

  1. För att förhindra tillplattning av ländryggen, måste en ergonomisk stol innehålla en svankstöd som är justerbar för att tillgodose höjd, storlek, stora som små, och form i kroppen.
  2. Så att du kan vila fötterna på golvet, se till att ditt arbete yta är på lämplig höjd, och låter dig slappna av med stolens ryggstöd oavsett din längd eller storlek, kan en ergonomisk stol har justerbarhet sitthöjd och säte djup.
  3. Justerbarhet ryggstöd, ryggstödets vinkel, luta och lutning är viktiga inslag för att anpassa sig till vinkeln förändringar i sätet. Funktionerna stödjer överkroppen vikt den naturliga kurvan av ryggraden, och minska trycket på nedre delen av ryggen.
  4. Vadderad, höjd och bredd justerbara armstöd är avgörande för en sund plats som hjälper dig att undvika slumping eller framåtlutad, speciellt när du är trött, och hålla dina underarmar och armbågar bekväm.

Att köpa en stol med dessa funktioner, se butiker som erbjuder produkter som främjar en frisk rygg. Vissa butiker erbjuder även andra typer av hälsosamma produkter som friska påsar eller rygg påsar.

Medan en frisk säte ökar friska hållning

Medan en frisk säte ökar friska hållning.
Medan en frisk säte ökar friska hållning.

Medan en frisk säte ökar friska hållning, göra en medveten ansträngning för att upprätthålla en bra position när du sitter. Se till att din rygg är i linje mot stolsryggen och dina axlar är raka. Inte sloka eller luta sig framåt. Håll fötterna på golvet och undvika korsar benen. Knäna ska vara även med höfterna eller något högre, och kom ihåg, även om du har en frisk stol, ta en paus. Stå upp och sträck på ett tag, sitter på ett ställe för länge är inte riktigt bra för att upprätthålla en frisk rygg.