E2h

Hur att vända pre - diabetes

Diabetes är en av de vanligaste dödsorsakerna nuförtiden

Diabetes är en av de vanligaste dödsorsakerna nuförtiden. Det är en ärftlig, allvarligt tillstånd som orsakar liv vuxna och även barn. Om du har fått diagnosen pre-diabetes, oroa dig inte. Du är inte ensam i denna kamp. Det finns många andra personer som diagnostiserats med samma sjukdom och studier har visat att det fortfarande finns hopp att vända den. Allt som krävs är lite disciplin och en stark vilja att leva.

Läs mer ta reda på hur.

Hur att vända pre - diabetes. Få massor av motion.
Hur att vända pre - diabetes. Få massor av motion.

  • Få massor av motion. Att få tillbaka i form är viktigt för att bekämpa sjukdomen. Medicinska experter och praktiker kan inte säga nog hur viktigt att vara fysiskt aktiv för att bekämpa pre-diabetes. Ökning av aktivitetsnivåer, som de säger, är nyckeln till att undvika insulinresistens. Detta beror på att utöva gör att din kropp förbrukar mycket syre som i sin tur bränner socker. Därför, ju mer aktiv du är desto högre mängden socker du bränner. Till att börja med kan du promenera eller jogga runt kvarteret. Försök att gå till ett gym för och gå aerob träning som erbjuds. De aktiviteter som du kan göra är oändliga och det finns massor av saker som du kan välja mellan, från simning till cykling att spela basket eller gräsmatta tennis. Det är bäst att välja en aktivitet som gnistor upp ditt intresse och utmanar dig så att du inte blir uttråkad. Avsätt 45 minuter av din tid varje dag för att träna och sedan gradvis öka den efter din egen takt.
  • Säg adjö till dåliga laster. Rökning och hög alkoholkonsumtion är saker att undvika. Om du är en rökare, är detta den bästa tiden att sluta. Planera när du ska sluta och be dina vänner eller familjemedlemmar att bli en del av din stödgrupp för att hjälpa dig att hålla på rätt spår. Det är bäst att inte sluta cold turkey att förhindra lidande av uttag. Istället som med träning, sluta i din egen takt också. Börja med att sätta ett antal pinnar du kan röka på en dag och gradvis minskar det inom loppet av 4 veckor. Du bör vara rökfri i den femte. När det gäller alkoholkonsumtion, är måttlig alkoholkonsumtion ett måste. Begränsa din alkohol till en portion per dag bara och kom ihåg att tvätta bort toxiner genom att dricka mycket vatten.
  • Äta hälsosamt. Att äta en balanserad kost går hand i hand när det gäller livsstilsförändring. Håll dig borta från bearbetat kött och snabbmatskedjor. Hög förbrukning av livsmedel som innehåller mycket fett och socker är den största boven i dramat bakom sjukdomen. Det är bäst att undvika dem och ersätta dem med hälsosammare alternativ som frukt och grönsaker. Konsultera en dietist och be honom / henne att hjälpa dig komma med en bra kost program. På så sätt kommer du att kunna veta vilka typer av mat för att undvika och vilka typer att ladda upp på.
  • Få tillräckligt med sömn. Sova kan tyckas relativt lätt nog, men ibland svårt att göra. Håll betona ner genom att få en god sömn i minst 6 timmar eller så.


Som nämnts ovan är pre-diabetes allvarligt

Som nämnts ovan är pre-diabetes allvarligt, men det är hanterbart så länge du har engagemang. Ändra din livsstil kan vara svårt så ta det en dag i taget. Med rätt disciplin och stöd från alla du älskar, kan du bekämpa sjukdomen och få ditt liv tillbaka på nolltid.