E2h

Hur avgöra om du behöver statinbehandling

Statinterapi är en populär medicinsk procedur för personer med hjärtsjukdomar och liknande. Nyligen har stora multinationella företag annonseras det oavbrutet. Det är dock viktigt att avgöra om du verkligen behöver statinbehandling eller inte. Läs vidare för att lära mer.

1. Statinterapi är något som du inte bör ta lätt på. Detta är inte en vanlig medicinering eller terapi som du kan använda på dig själv när som helst du vill. Det mest effektiva sättet att avgöra om du behöver statinterapi är att rådgöra med din läkare. Han kommer omedelbart berätta för dig om du behöver denna typ av vård eller inte.

2. Men om du vill göra det själv, är det viktigt att du utbilda dig själv först om statinbehandling. Du kan enkelt göra detta genom att gå online, söka efter statinbehandling och välja olika webbplatser som hjälper dig att förstå denna medicin ytterligare. Lär och studera dess betydelse, biverkningar, fördelar och nackdelar, vetenskapliga forskningar, patienternas och läkarnas recensioner och kommentarer. Gör en insats för att förstå dess komponenter, dess styrka och svagheter. Ta reda på om denna metod har visat sig redan. Dessa är de viktiga saker som du behöver veta innan man beslutar om att få denna behandling. Det är viktigt att du får alla dina fakta raka först för att undvika framtida missförstånd.

Hur avgöra om du behöver statinbehandling.
Hur avgöra om du behöver statinbehandling.

3. Enligt kliniska studier statinbehandling är gynnsamma för alla individer som har följande sjukdom eller sjukdom:

  • Kranskärlssjukdom (underlåtenhet att leverera tillräcklig koronar cirkulation till ditt hjärta omgivande muskler)
  • Hjärtinfarkt (även känd som hjärtattack)
  • Stroke (förlust av blodtillförsel till hjärnan som orsakar hjärnskador eller fel)
  • Perifer vaskulär sjukdom (obstruktion av stora artärer och vener i armar och ben)
  • Koloncancer (tumörtillväxt i kolon, ändtarmen och tillägg område)
  • Inflammation (svullnad svar kroppsvävnad på grund av skada eller irritation)
  • Lungcancer (okontrollerad celltillväxt i lungvävnader)
  • Katarakt (grumling av yttre ögonlinsen)
  • Hypertoni (högt blodtryck)

4. Statinterapi sägs vara effektiva på dessa sjukdomar och sjukdomar. Det är dock mycket viktigt att du är officiellt diagnostiseras och har genomgått en rad mycket viktiga tester och fysisk undersökning innan du använder denna medicinska behandling.

5. Det betyder inte att bara för att du har en hög kolesterolnivå, är du automatiskt kvalificerad som statinbehandling patient. Din kolesterol är endast en av de faktorer som utgör hjärtsjukdomar. Du måste vara mycket försiktig, inte göra din egen diagnos utan någon saklig grund och professionell konsultation.

Hur avgöra om du behöver statinbehandling.
Hur avgöra om du behöver statinbehandling.

6. Denna typ av medicinering bör vara din sista utväg. Du bör prova andra sätt, till exempel regelbunden motion, hälsosam kost, förändring av livsstil och liknande. Om du har använt dessa enkla saker i ditt dagliga liv och fortfarande ingenting har förändrats, då kan du överväga att genomgå statinbehandling. Se bara till att du alltid konsultera och följa läkarens anvisningar.

Idag behöver du din läkares godkännande och rätt certifiering innan du kan genomgå statinbehandling. Följ bara dessa tips mycket försiktigt för att undvika att riskera din hälsa och förebygga slösa din energi, tid och pengar.