E2h

Hur bekämpa förkylningar och influensa med hemlagad ingefära te

En omgång av förkylning och influensa är tillräckligt för att hålla dig ner en stund. Ingenting verkar vara mer irriterande än en huvudvärk tillsammans med den hemska känslan av trängsel. Medan andra människor kan välja läkemedel för att lösa detta problem kan du hitta en mer naturlig och hälsosammare alternativ.

Bruket att använda hemgjord ingefära te som ett botemedel mot förkylningar och influensa har funnits ett tag. Dess effektivitet har bevisats genom många vetenskapliga studier. Här är hur du kan använda denna hälsosamt alternativ för att bekämpa förkylningar och influensa:

  • Se till att du inte har några kontraindikationer för denna behandling. Även ingefära har många hälsofördelar, kan det innebära fortfarande en betydande risk om du har några problem i din gallblåsan eller om du tar antikoagulantia, dessa villkor predisponerar dig till en ökad risk för blödning, i dessa fall, är det klokt att konsultera din vårdgivare innan du använder ingefära te. Om du inte har några villkor som kan minska din blodets förmåga att levra sig, då kan du gå vidare till nästa steg.
  • Samla dina material. Du kommer att stöpning din ingefära precis som du gör med te. Det är klokt att hålla dina saker för att göra te inom räckhåll för att undvika avbrott medan du arbetar. Klar följande: färsk ingefära, citron, cayennepeppar, en ost rivjärn, en te boll, en metall tekanna och en kniv.
  • Förbered din ingefära. Få en bit som är ungefär lika stort som handflatan. Kontrollera sin fräschör genom att bryta av en bit. Färsk ingefära har en stram hud och knäppa avskurna när man bryter den. Om det är svag och böjer med din bryta rörelse, så det är gamla och du bör inte längre ätas. När du har fastställt sin friskhet, tvätta hela bit ingefära. Du har möjlighet att skala den med kniv eller lämnar huden bakom. Men alltid skära av de mörka, tuffa kanter. Skär en liten bit tunt och strimla den med rivjärn.
  • Förbered hopkok. Koka en kopp vatten. Placera strimlad ingefära i te bollen. När vattnet är redan kokar, släpp te bollen i metall tekanna och låt den koka med vattnet i ytterligare en minut. Stäng av värmen och låt te bollen brant i ca fem minuter in i hopkok. Kasta strimlad ingefära från te bollen när du tar ut den ur vattnet.
  • Förbättra smaken av ingefära te. Låt teet svalna i ca tio minuter innan du dricker det. Sedan strax innan du dricker det, pressa en hel citron och lägg den i din kopp te. För att göra det kryddigare och öka te värme-effekt kan du lägga till några cayennepeppar. En liten nypa kommer att göra, kan du ändå lägga till fler om du vill. Det avskräckt att lägga honung eller andra sötningsmedel till ditt te, eftersom de kan minska dess effektivitet. Men om te är för stark kan du lägga lite för att göra det smakar bättre.

Hur bekämpa förkylningar och influensa med hemlagad ingefära te. Se till att du inte har några kontraindikationer för denna behandling.
Hur bekämpa förkylningar och influensa med hemlagad ingefära te. Se till att du inte har några kontraindikationer för denna behandling.

Användningen av ingefära te är mycket populär under förkylning och influensa säsong, främst på grund av dess utmärkta förmåga att rensa bihålor och lossa slem. Prova några själv och se!