E2h

Hur berätta om du är en shopaholic

Du har behoven i denna värld

Du har behoven i denna värld, som mat, kläder och husrum är de mest grundläggande. Och eftersom dessa behov måste tillgodoses, måste du handla. Shopping är en normal och vanlig sak du brukar göra eftersom, ja, du måste äta, måste du klä upp och du behöver för att göra ditt hem så bekvämt som möjligt. Shopping, en integrerad del av ditt dagliga liv, anses allmänt vara en knepig snarare än en fritidssysselsättning. Och ändå kan shoppa också vara underhållande, upplyftande och givande, men tyvärr det har sin prekära sida, som att handla kan också vara beroendeframkallande.

Ungefär som alkohol, kan shoppa komma in i ditt system, vilket gör att du utvecklar en vana att köpa saker för fan av det, eller bara för att göra dig lycklig i stället för att ta itu med ett verkligt behov.

Oavsett om du tillhör de högre eller lägre inkomstskikten

Oavsett om du tillhör de högre eller lägre inkomstskikten, är en shopaholic kan vara skadligt för dig och din familj. Frågan i att vara en shopaholic är inte bara merkostnader. Problemet handlar inte bara om pengar utan mer på din oförmåga att hantera självkontroll. En shopaholic tillstånd är en kris som kräver omedelbar och allvarlig uppmärksamhet. Det är därför viktigt för dig att ta reda på om du är en shopaholic.

Hur berätta om du är en shopaholic. Låt din garderob "prata".
Hur berätta om du är en shopaholic. Låt din garderob "prata".

  • Låt din garderob "prata". Öppna din garderob och göra en inventering av dess innehåll. Om du ser mer kläder och väskor än du kan bära och använda på en gång i ett år, då är du, utan tvekan, en shopaholic.
  • Besök din förvaring av livsmedel. Har du minst tio varor som löper ut samtidigt den här veckan? Det går bara att visa du handlat mer än du behöver.
  • Du har par skor som du inte har slitna men från det att du köpte dem för ett år sedan eller mer. Detta bekräftar att du har splurging och köpa skor, även med ingen anledning att bära dem.
  • Du ser medvetet på etiketterna på dina vänners väskor, skor, kläder eller accessoarer. Inte bara det, frågar du även dem från vilka butiker de köptes, med en plan i bakhuvudet att du snart kommer att besöka dessa butiker.
  • Dina räkningar är försenade. Du har en svår tid att balansera din ekonomi på grund av kreditkort avgifter som du har betalat för varje månad.
  • När du handlar, du har en oförklarlig "hög" och överdåd. Detta är något som du normalt inte känner till vardags.
  • När du laddar din "loot" i bilen bålen, känner dig upprymd särskilt som du kartlägga påsar staplade ovanpå varandra. Men när du kommer hem, känner du plötsligt skyldig så fort du tar påsarna i ditt hus.
  • Du döljer dina shoppingrundor från din familj eller nära vänner.

Om du tror att du har de varningsskyltar som nämns ovan, är det dags att du gör en seriös bedömning av dig själv och planera din egen "rehabilitering". Även att vara en shopaholic är inte lika allvarlig som drogberoende, måste det ändå rättas om man vill undvika de eventuella komplikationer som det kan orsaka senare i ditt liv.