E2h

Hur bli av hjärnan blocket

Du har hört talas om den här historien innan

Du har hört talas om den här historien förut. I själva verket kanske du själv huvudrollen i din egen version. Det är dagen för det stora testet. Du drunknade själv i böcker och anteckningar för de senaste två veckorna bara för att förbereda sig för denna dag av dagar. Inga fler partier, filmer eller ens sova. Du har offrat så mycket för att förbereda sig för detta test. Du sitter vid ditt skrivbord med dina skrivverktyg i hand och läraren är på väg att passera tentor. När du äntligen få din och kuvert tystnad i rummet, dina ögon dart på den första frågan. Och sedan ditt sinne blir tom. Du har bara helt och hållet glömt allt du studerat och är helt i mörker. Bummer.

Brain block eller psykisk blocket kan hända den bästa av dem

Hur bli av hjärnan blocket. Få distraherad från dina distraktioner.
Hur bli av hjärnan blocket. Få distraherad från dina distraktioner.

Brain block eller psykisk blocket kan hända den bästa av dem. Vikten och rädsla för din mötande utmaning blir bara till dig, det är allt. Stress kan verkligen göra ett nummer på dig mentalt och psykiskt om inte fysiskt. Om du träffas med hjärnan blocket, kommer ni att ha en tuff tid att försöka bryta sig ut ur den. Så hur man kan bli av hjärnan blocket? Här är hur:

Andas in, andas ut

Andas in, andas ut. Om du får hjärnan blockeras under en stor tenta eller presentation, kommer du förvisso panik. Inte förfalska inte andas så att något mer hemskt händer och du faktiskt behöver medicinsk hjälp. Andas. Och sedan andas långsammare. Och långsammare och långsammare tills du andas normalt och något avslappnad. Den information du behöver kommer till dig lättare om du är lugn.

Använd din fantasi

Använd din fantasi. Skulle du vara mindre rädd om du skulle ta testet i ditt sovrum i din pyjamas? Naturligtvis skulle du! Föreställ dig själv i välbekanta och trygga omgivningar. Eftersom du låter negativa tankar och känslor slå dig ur leken varför inte låta positiva ta dig tillbaka? Tänk dig själv omgiven av saker du gillar och på en plats mindre skrämmande än en stor föreläsningssal. Ändra din uppfattning om vad som är runt omkring dig och du kan slå hjärnan blocket.

Bli distraherad från dina distraktioner

Du har hört talas om den här historien innan. Brain block eller psykisk blocket kan hända den bästa av dem.
Du har hört talas om den här historien innan. Brain block eller psykisk blocket kan hända den bästa av dem.

Få distraherad från dina distraktioner. En bra distraktion för att slåss mot dålig distraktion? Låter konstigt men det kan bara rädda ditt liv. Hitta någon kö att knäppa dig ur din paranoia och riva den förbannade hjärnan blocket. Kan det vara en sång, din klocka, dina skor, något som gör att du kan komma åt glada tankar och distrahera dig från din rädsla. Ge dig själv en chans genom att inrätta mentala ledtrådar för att få huvudet tillbaka på rak.

Kör igenom

Kör igenom. Teateruppsättningar har genrepen och basket lag har shoot-arounds. Gå igenom hela proceduren för att ta ditt test innan själva testet för att hjälpa dig bosätta sig när man tar den äkta varan. Simulera examen villkor, regler och omgivning så att när den tiden kommer, kommer det att kännas som om du har gjort det här förut.

Recover

Återhämta sig. Om hjärnan blocket händer och du kan inte göra det genom, acceptera nederlag och lära av dina erfarenheter. Det värsta som kan hända är att det händer dig igen. Visste du förbereda för lite? Kanske du gick lite överbord med dina förberedelser? Analysera vad som hände och se vad du kunde ha gjort annorlunda för att undvika ytterligare missöden.

Aldrig ta saker för allvarligt

Aldrig ta saker för allvarligt. Om du tillåter dig själv att känna sig som tyngden av världen är på dina axlar, kommer du spänne. Slappna av och vara säker på dina kunskaper och förmågor. Brain blocket är ett uttryck för självtvivel. Inte rädd, kan du göra det här!