E2h

Hur bli av med en migrän eller sinus huvudvärk

En migrän är en bultande huvudvärk som känns vid en eller båda sidorna av huvudet. En sinus huvudvärk känns som ömhet eller tryck i bihålorna, som är belägna i närheten av ögonen och kinderna. Det är bra att veta vilken typ av huvudvärk du upplever att veta hur man ska bli av med det. När du har bestämt om du upplever en migrän eller en sinus huvudvärk, fortsätt med följande steg.

Hur bli av med en migrän eller sinus huvudvärk. Ta over-the-counter smärtstillande.
Hur bli av med en migrän eller sinus huvudvärk. Ta over-the-counter smärtstillande.
  1. Se doktorn. Underliggande hälsoproblem kan orsaka din huvudvärk. Gå till kliniken för att få en check-up så att läkaren kan fastställa orsaken till din smärta. Han kan behandla din huvudvärk efter att bedöma ditt hälsotillstånd och utföra vissa tester. Han kan förskriva vissa läkemedel.
  2. Ta over-the-counter smärtstillande. Analgetika minska smärtan av en migrän eller sinus huvudvärk. Även dessa läkemedel kan köpas utan recept, se till att ta dem är säker för din hälsa. Det är fortfarande bäst om du rådfråga din läkare innan du använder någon form av drog. Om du har hygienkrav, såsom högt blodtryck, komplikationer hjärt-och andra sjukdomar, inte ta mediciner inte har godkänts av läkare.
  3. Applicera topikal mentol till de drabbade områdena. En kylande kräm eller gel lindrar smärtor sinus huvudvärk och kan tygla vidgade blodkärl som orsakar migrän. Använda is förpackningar eller tillämpa fuktig trasa för att dina ögon kan fungera lika bra.
  4. Få vila. Stress är en viktig faktor som bidrar till migrän och huvudvärk. När stressad, hitta tid att koppla av. Lär avkoppling metoder, såsom djup andningsövningar och meditation. Få massor av god sömn på de timmar som är i enlighet med din naturliga kropp rytm.
  5. Håll dig borta från irriterande. Undvik saker som orsakar huvudvärk, såsom lukter, starkt ljus, höga ljud och liknande. När du har en migrän, bo i en mörk och tyst rum. Använd en näsduk eller mask för att avvärja obehagliga lukter och starka dofter. Använd glasögon och öronproppar för att blockera ljus och buller. Håll dig borta från livsmedel och ämnen som kan orsaka migrän, såsom koffein, alkohol, rökning, vissa läkemedel, konserverat kött, lagrad ost, mononatriumglutamat, och så vidare.
  6. Ta avsvällande medel. Dessa tydliga upp blockerade bihålor som orsakar en sinus huvudvärk. Innan du använder dem, vet de potentiella biverkningar och om det är säkert för dig att använda drogen.
  7. Använd nässpray. En sinus huvudvärk orsakas av inflammerade bihålor och slem uppbyggd i näsan. En nässpray hjälper lugna irriterad bihålor och mjuka upp klibbigt slem. Dock kan dessa läkemedel endast användas för upp till tre dagar. Mer än så, blir inflammationen värre.
  8. Ta antibiotika eller antivirala läkemedel. Antibiotika dödar bakterier medan antivirala förstöra virus. Dessa eliminera de bakterier som orsakar din sinus infektion. Noterar att det finns vissa antibiotika eller antivirala läkemedel som är skadliga för ofödda barn. Om du är gravid, rådfråga din gynekolog innan du tar medicin.
  9. Få kirurgi. I vissa fall är operation nödvändig för att bli av med migrän eller huvudvärk sinus. Diskutera med din läkare eller kirurg om detta, och fråga om det finns alternativa behandlingar för dig.

Varje åtgärd har sina för-och nackdelar med det

Varje åtgärd har sina för-och nackdelar med det. Vet allt du kan om någon påföljd du tar. Var uppmärksam på dess effekter på din huvudvärk och din allmänna hälsa, och ta del av vad som fungerar för dig och vad som inte fungerar.