E2h

Hur de kan utöva efter karpaltunneln operation

Rehabilitering är viktigt efter en större operation som involverar ben och muskel reparation. Samma sak gäller för alla som genomgår karpaltunnelsyndrom kirurgi. Efter operationen kommer sidan vara svag och kan känna sig annorlunda och nytt. Det tar ordentlig rehabilitering för att få handen tillbaka i form. Nyckeln till rehabilitering, precis som alla andra muskler eller benskada, är genom korrekt och konstant träning. Genom dessa övningar, kommer handen lär sig att flytta så det brukade. Övningarna kommer att göra varje muskel i handen starkare också. Om du är i denna situation och behöver rehabilitera din hand, så här är några övningar som du kan göra på regelbunden basis tills din hand är stark nog för normal rörelse.

Öppna och stäng övningar. En av de mest grundläggande rehabilitering övningar efter karpaltunnelsyndrom kirurgi är den öppna och stäng motion. I grund och botten kommer det att innebära att öppna och stänga hand för ett antal repetitioner. Stäng och bollen handen till en knytnäve. Håll positionen i några sekunder och sedan sakta öppna den. Se till att dina fingrar sträcks ut när du når toppen. Se till att tummen pekar i samma riktning som de andra fingrarna. Håll den öppna positionen i några sekunder och stäng sedan handen för att bilda en näve igen. Upprepa samma process för 10 till 15 cykler och sedan vila handen. Gör cirka tre uppsättningar per dag och öka upprepning som du känner din hand blir starkare.

Tummen finger övningar. Efter operation

Tummen finger övningar. Efter operation, bör din hand rehabilitering övningar fokuserar på tummen och pekfingret fingerfärdighet och styrka utveckling. Du kan utföra detta genom att öppna händerna med fingrarna sträcks uppåt. Sakta gör tummen träffa din lillfingret. När två siffror beröring, tillämpa vissa påtryckningar från tummen till lillfingret och vice versa. Håll trycket i 5-10 sekunder. Öka längden på trycket program som du blir starkare. Upprepa samma process för alla de andra fingrarna med tummen som din ständiga partner.

Fingermotorik övningar

Fingermotorik övningar. När du kommer med övningarna ovan, kommer din hand att bli starkare och mer flexibel. Utöka fingerfärdighet utveckling genom att utöva fingrarna. Om du har ett piano eller elektroniska tangentbordet, kan du använda detta för att utveckla ditt finger styrka och smidighet. Tryck på varje knapp i en följd metod från tummen hela vägen till din lillfingret. Du kan använda ett tangentbord för detta också. Börja skriva några ord och fortsätta att öva tills du känner att ditt finger rörelser är tillbaka till det normala.

Stress boll övningar. Efter ett par månader av dessa övningar, kan din hand och fingrar att vara tillbaka till det normala i fråga om styrka och smidighet. Men skulle du vilja göra dem starkare och skicklig för att undvika att förvärva ytterligare karpaltunneln stammar. En bra stress boll skulle vara ett bra verktyg för att muskelstärkande av din hand. Köpa en och köra 10-minuters övningar med det två gånger om dagen. Allt du behöver göra är att trycka på bollen så hårt du kan och låt gå. Fortsätt med processen tills du är klar med en 10-minuters set. Vila några timmar och göra samma sak igen.

Hur de kan utöva efter karpaltunneln operation. Öppna och stäng övningar.
Hur de kan utöva efter karpaltunneln operation. Öppna och stäng övningar.

Slutligen, med tillräckligt med tålamod och ordentlig rehabilitering, kommer din hand att bli starkare och friskare än den var före operationen. Fortsätt med styrkeövningar för att undvika ytterligare skador på din hand.