E2h

Hur dra nytta av fiskolja

Ren fiskolja är en mycket rik källa av vitaminer och omega 3-fettsyror som EPA och DHA prekursorer. Det är ett ämne som från vävnader av oljiga fiskar som lax och tonfisk. Andra källor fiskolja inkluderar makrill, hälleflundra, sill, sardiner, ostron, blå fena och långfenad tonfisk, sardiner, havsabborre och ansjovis. De använda fiskar och de normer renhet i förfina olja kontroll av kvaliteten på fiskolja. Det har varit en hel del vetenskapliga upptäckter om fördelarna med denna olja, och fler fördelar fortfarande upptäcks. Här är några av de viktigaste fördelarna med fiskolja.

  1. Mindre inflammation och smärta. EPA (eikosapentaensyra) är en omega 3-fettsyra som har en gynnsam effekt på den inflammatoriska responsen. Det hjälper till att reglera kroppens inflammation cykeln så att det förhindrar sjukdomar som artrit, cystit och prostatit.
  2. Hjärt-och kärlhälsa. Omega 3 fettsyrorna i fiskolja är beprövade substanser. De arbetar underverk för hjärtat, vener och artärer. De stöd i att sänka den totala kolesterolnivån, LDL, triglycerider och blodtryck, vilket ökar flödet av det goda kolesterolet i kroppen.
  3. Hjärtinfarkt och stroke skydd. Om lager av LDL-kolesterol bygga upp i kärlväggarna, som kallas en formation trombos eller en blodpropp bildas. Om detta koagel strömmar genom venerna och fastnar i hjärnan, orsakar det en stroke. Om det täpper till artären, orsakar den sedan en hjärtattack. Det finns studier som visar omega 3-fettsyror bryts upp dessa klumpar, vilket sänker risken för stroke och hjärtinfarkt.
  4. Högre intelligens och bättre hjärnfunktion. Fiskolja är bra, särskilt för gravida och ammande mödrar. Det kan bidra till att utveckla barnets intelligens och välbefinnande. Vuxna kan också dra nytta av fiskolja. Regelbundet intag av fiskoljor kan förbättra minnet, resonemang och fokus.
  5. Mindre depression och psykos. Forskare i psykiatri avdelning vid University of Sheffield fann att tillskott av omega 3-fettsyror kan lindra symtomen vid bipolär sjukdom, depression och psykos.
  6. Lägre förekomst av barndomen sjukdomar. Det finns studier som visar barn med ADD och ADHD som kraftigt förbättrade bara genom att ta fiskolja regelbundet. Personer med dyslexi, dyspraxi och tvångsmässigt sjukdomar visade också en hel del förbättringar med hjälp av fiskolja.
  7. Reduktion av cancerceller. Omega 3-fettsyror har också visat sig hjälpa till att förhindra de vanligaste formerna av cancer som de i tjocktarmen, bröst och prostata. De hjälper stoppa förändring av en frisk cell i en cancervävnad och förhindra cancercelltillväxt orsakar apoptos, vilket är död av cancerceller.

Hur dra nytta av fiskolja. Mindre inflammation och smärta.
Hur dra nytta av fiskolja. Mindre inflammation och smärta.

Dessa är bara några av de omfattande fördelar fiskolja för vår hälsa och välbefinnande. Ytterligare framsteg inom teknik kan en dag öka dess fördelar. Denna fantastiska ämne har redan visat underverk med sin helt naturliga sammansättning. Fiskolja kan även vara vad de gamla kemisterna söker. Under århundradena har kemister letat efter en "livselixir". Kanske fiskolja är saknade substans. I varje fall har fiskolja visat sig vara mycket fördelaktigt för vår hälsa.